За інформацією прес-служби Конституційного Суду України, в КС зареєстровано подання про визнання Указу Президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України» таким, що не відповідає Конституції України. Також у КС зареєстровано подання Президента про конституційність постанови Кабінету Міністрів України від 3.04.2007 р. «Про невідкладні заходи щодо забезпечення виконання постанов Верховної Ради України від 2 квітня 2007 року про запобігання дій, що загрожують конституційному правопорядку, громадському спокою і стабільності в Україні» та «Про політичну ситуацію в Україні, повязану з оголошенням Указу Президента України від 2 квітня 2007 року «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України». Ці подання відповідно до Регламенту КСУ перебувають на стадії вивчення.

Інформагентства поширили відомості про можливість подання головою Конституційного Суду заяви про відставку.

* * *

А по обіді, як повідомили у прес-службі Конституційного Суду, відбулося засідання КС, на якому було розглянуто заяву голови Конституційного Суду України Івана Домбровського про його звільнення з посади за власним бажанням згідно зі ст. 24 Закону України «Про Конституційний Суд України». Більшістю голосів на засіданні, в якому брали участь усі 18 суддів, цю заяву було відхилено. «Отже, Іван Домбровський залишається головою Конституційного Суду України», — наголошується у заяві прес-служби КС.

Заступник керівника прес-служби Конституційного Суду Іван Аврамов також спростував повідомлення про те, що голова КС І. Домбровський начебто нині перебуває в лікарні. «Це неправда. Він цілий день був на роботі», — сказав речник КС.