Футбол. Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Перші матчі. 3 квітня.

«Мілан» (Італія) — «Баварія» (Німеччина). 2:2. Мілан. «Джузеппе Меацца». 67 500 глядачів. Голи: Пірло, 40, ван Бюйтен, 78, 90+3, Кака, 84 (п).

«Мілан»: Діда, Мальдіні, Гаттузо, Неста, Оддо, Янкуловський (Каладзе, 86), Кака, Зеєдорф (Гуркюфф, 85), Пірло, Амброзіні, Джилардіно (Індзагі, 72). Тренер Карло Анчелотті.

«Баварія»: Рензінг, Саньоль (Лелль, 68), Лусіо, ван Бюйтен, Лам, Оттль, Харгрівз, Макай (Санта Крус, 86), Подольський (Пісарро, 68), Швайнштайгер, Саліхаміджич. Тренер Оттмар Хітцфельд.

Після чотирьох поразок поспіль від «Мілана» на «Джузеппе Меацца» в розіграшах єврокубків «Баварія» змогла завершити гру внічию, забивши рятівного мяча на останніх секундах поєдинку. До речі, торік в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів мюнхенці зазнали розгрому —1:4. Один з мячів тоді забив Андрій Шевченко.

І цього разу «Мілан» мав неабияку перевагу протягом зустрічі. На стартових хвилинах двобою лише чудова реакція дублера Кана Рензінга врятувала німецький клуб від багатьох неприємнощів. Та й він у двох випадках був безсилий. У першому Пірло ударом головою на протиході вразив ціль. А в другому епізоді Кака реалізував пенальті.

Хоча недарма керівники «Баварії» висловлювали незадоволення тим, що на цю гру призначено російського арбітра Баскакова. Така реакція мала підтвердження в епізоді з одинадцятиметровим. Тоді Кака ввійшов до карного майданчика, і Лусіо, стелячись у підкаті, чисто вибив мяча з-під ніг бразильця, який завалився на газон. Артистичні таланти бразильських футболістів загальновідомі. На цей «гачок» Кака «клюнув» Баскаков і показав на точку.

Відзначився Баскаков і в епізоді на початку другого тайму, коли забив Джилардіно. Росіянин узяття воріт не зарахував, зафіксувавши дуже сумнівний офсайд. Після суперечки з арбітром Джилардіно договорився до жовтої картки і пропустить матч у відповідь з «Баварією».

Із 75-ї хвилини «Мілан» зарано розпочав грати на мінімальну перемогу і поплатився за це. Коли зчинилася веремія біля воріт Діди, «баварець» ван Бюйтен влучно пробив у кут.

Далі «Баварія» зробила неможливе. На останніх секундах матчу, коли йшла остання додана арбітром хвилина, навала на ворота Діди закінчилася результативним ударом ван Бюйтена.

ПСВ (Нідерланди) — «Ліверпуль» (Англія). 0:3. Ейндховен. Клубний стадіон. 35 000 глядачів. Голи: Джеррард, 27, Ріісе, 50, Крауч, 63.

ПСВ: Гомес, Сімонс, Коку, Вейрінен, Мендес (Клюйверт, 50), да Кошта, Кромкамп (Ч. Фехер, 68), Куліна, Фанфан (Сун, 46), Сальсідо, Тарделлі. Тренер Рональд Куман.

«Ліверпуль»: Рейна, Фіннан, Аггер, Каррагер, Ріісе (Зенден, 66), Джеррард, Фабіо Ауреліо (Гонсалес, 75), Хабі Алонсо, Маскерано, Крауч (Пеннант, 85), Кейт. Тренер Рафаель Бенітес.

Лише в дебюті господарі намагалися навязати боротьбу ліверпульцям. Але так тривало недовго. І в середині тайму капітан англійського клубу Джеррард забив ударом головою. А після того, як британці забили другого мяча, інтриги в зустрічі не стало. Зрештою «Ліверпуль» довів справу до надпереконливого результату. Тому матч у відповідь, який відбудеться 11 квітня, практично стає формальністю на шляху «Ліверпуля» до півфіналу.

На знімку: чудовий настрій у капітана «Ліверпуля» Стівена Джеррарда.