Учорашнє засідання Кабміну розпочалося із закликів премєра шукати правові виходи з політичної кризи та запевнень, що уряд забезпечить життєдіяльність держави і працюватиме в усіх напрямах. Віктор Янукович наголосив, що уряд має діяти лише у правовому полі, заявивши, що будь-яка дестабілізація негативно вплине на інвестиційний клімат України. «У нас і Президента є час, щоб сісти за стіл переговорів і вийти з кризи», — сказав Премєр-міністр.

Очільник уряду висловив готовність піти на певні компроміси з Президентом, зокрема, врахувати під час підготовки нового варіанта закону про Кабінет Міністрів пропозиції, на яких наполягає глава держави. В. Янукович також заявив, що без рішення Конституційного Суду України жодної підготовки до дострокових парламентських виборів не проводитиметься. І нагадав про експертні висновки Мінюсту про неконституційність президентського указу. Водночас премєр визнав, що прийняти рішення про його конституційність чи ні може лише КС. А ось рішення суду премєр уже виконає: «Я діятиму винятково у правовому полі. Так я, до речі, зробив і у 2004 році, підкорившись рішенню суду».

У зовні спокійне засідання уряду напруження вніс міністр оборони Анатолій Гриценко, котрий у день видання президентського указу про розпуск парламенту перший з урядовців заявив, що має намір виконати указ Президента і розпочинає підготовку до дострокових виборів у Збройних силах України. Міністр звернувся до Міністерства юстиції з проханням розяснити, як діяти йому та його підлеглим у ситуації, що виникла. Адже, з одного боку, він є підлеглим Верховного головнокомандувача Президента України й мусить виконувати його накази. З другого боку, уряд не планує проводити навіть підготовку до дострокових виборів до рішення КС. За словами А. Гриценка, військовослужбовці, згідно з міжнародними договорами, мають право не виконувати накази, якщо вважатимуть їх незіставними з нормами моралі та злочинними.