У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Яворівському полігоні новостворений третій батальйон територіальної оборони урочисто отримав особисту зброю і присягнув на вірність Україні. У його складі — 425 солдатів та офіцерів, більшість з яких уже проходили військову службу.

Це добровольці, які служитимуть три роки на контрактній основі. Охоронятимуть військові об’єкти, автомобільні та залізничні шляхи, боротимуться з розвідувально-диверсійними групами, нестимуть службу для підсилення кордону на території Львівської області. За потреби їх можуть спрямовувати в інші регіони країни.

18 новобранців, які ще не служили в армії, на плацу прийняли присягу на вірність Батьківщині. На урочистості прибули голова Львівської ОДА Ірина Сех та начальник Львівського гарнізону — начальник Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук. Військовий капелан отець Тарас освятив воїнів львівського батальйону та благословив на ратну службу Україні.

Новостворений підрозділ укомплектований всім необхідним, зброєю та засобами зв’язку. Для його формування Львівська обласна рада додатково виділила мільйон гривень. «Ми високо цінуємо те, що ви добровільно зголосилися стати на захист нашої Батьківщини. Я тільки прошу Бога, щоб ви залишилися здоровими та неушкодженими, а коли зникне загроза, повернулися до своїх родин», — такими словами привітала військовослужбовців голова ОДА Ірина Сех.

Протягом трьох тижнів новостворений батальйон пройде підготовку на Яворівському полігоні. Академія сухопутних військ для цього створила всі умови.

Фото Євгена КРАВСА.

Новостворений батальйон привітали голова ОДА Ірина Сех і генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Військовий капелан отець Тарас освячує воїнів свяченою водою.