Село Гнідин Бориспільського району серед археологів відоме тим, що там виявлено стародавнє поселення часів Київської Русі (ХІІ століття), а в піщаному карєрі кістки мамонта. Хоча цей населений пункт розташований всього за 17 км від залізничної станції Дарниця, донедавна складалося враження, що таке поняття як «добродійність» потрібно шукати тут хіба що в культурних шарах трипільського періоду, а добродійники вимерли разом з мамонтами.

Голова Гнідинської сільради Олександр Лазаренко ризикнув перевірити на щирість вітчизняних благодійників, що сіють зазвичай свої дарунки в Києві та інших нинішніх адміністративних центрах, тільки неодмінно в променях юпітерів та під прицілом телекамер. «Ми вирішили надати допомогу інвалідові з нашого села, який з дитинства хворіє на ДЦП, каже він, однак коштів місцевого бюджету виявилося недостатньо, щоб допомога була відчутною, а головне потрібною. Звернулися до благодійників. Але реальну участь у долі нашого земляка взяли лише у ВАТ «Дніпровське».

27 березня в Гнідині відбулася благодійна акція: інваліду Андрію Стогнію подарували щонайсучасніший засіб пересування, якнайкраще пристосований для сільських угідь квадроцикл. Голова наглядової ради ВАТ «Дніпровське» Володимир Коляденко повідомив, що цей подарунок не разовий жест на публіку, а тільки початок таких заходів. Зокрема, наголосив він, «Дніпровське» разом із сільрадою планують проводити такі акції регулярно. А головне, він разом з Олександром Лазаренком уже сьогодні всерйоз розглядають питання будівництва в Гнідині Будинку культури на 400 місць.

Голова сільради з цього приводу відзначив: вони продовжуватимуть надавати допомогу людям, яких не зламала тяжка хвороба, які є повноцінними членами суспільства, а також не пустять на свою малу батьківщину хворобу бездуховності. Гнідинська школа, розповів Олександр Лазаренко, одна з передових при ній існує етнографічний музей, діє Мала академія народного мистецтва імені Чубинського (за зразком якої створено чимало таких академій на всій Україні) тож рішення обзавестися Будинком культури, це не примха чиновників чи привід прорекламуватися для добродійників, а усвідомлений вибір народу, що не бажає повторити долю археологічних знахідок з піщаного карєру.