Учора Голова Верховної Ради України Олександр Мороз провів телефонну розмову з Генеральним секретарем Ради Європи Террі Девісом.

Глава парламенту поінформував Т. Девіса про те, що Президент України видав «повністю антиконституційний указ» про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

У зв`язку з цим Олександр Мороз висловив думку про можливість проведення слухань стосовно ситуації в Україні під час роботи квітневої частини річної сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

«Це принципово важливо для демократії і захисту парламентаризму. Ми повинні спільно захищати парламентаризм», — зазначив Олександр Мороз.

***

Крім того, Олександр Мороз мав розмову з президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Рене ван дер Лінденом. І Террі Девіс, і Рене ван дер Лінден, за словами Голови Верховної Ради, стурбовані ситуацією в Україні і сподіваються, що всі події вдасться привести в конституційне русло. Вони готові скликати спеціальне засідання ПАРЄ 17 квітня для розгляду ситуації, що склалася в Україні. «Це не знімає з нас обовязків боротися за дотримання Конституції всіма структурами влади. Але це й хороший сигнал для суспільства з приводу того, що Основний Закон передбачає відповідну повагу до себе і його безумовне дотримання всіма структурами влади», — зазначив глава парламенту.