На президентський указ відреагував і уряд. Учора після опівночі на своєму екстреному засіданні Кабінет Міністрів розглянув питання про політичну ситуацію в Україні і ухвалив відповідну постанову.

Премєр-міністр Віктор Янукович закликав главу держави не оприлюднювати або скасувати указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради. І після цього сісти за стіл переговорів. «Нині у Президента є можливість зробити декілька кроків, які б були спрямовані на недопущення дестабілізації ситуації в країні», — переконаний глава уряду. А надалі, на думку Віктора Януковича, треба разом працювати над постановою Верховної Ради, в якій зауважується, що відсутні підстави для розпуску. Якщо Президент оприлюднить указ, підкреслив Віктор Янукович, у нього буде можливість його відмінити іншим своїм указом.

«Все інше призведе до значного загострення ситуації в країні і ляже важким тягарем на державу, на добробут людей», — переконаний глава уряду. Президент, за його словами, має можливість прийняти таке рішення і піти конституційним шляхом.