Вийшов у світ навчальний посібник «Сучасна глобалістика: провідні концепції і модерна практика». Автори В. Бебик, С. Шергіна, Л. Дегтерьова не просто виклали різні підходи до глобалізації, а й інтерпретували їх у критичному ключі, намагаючись уникнути спрощеного і однозначного тлумачення. Зіставлення, порівняння та критичний аналіз науково-політичних інтерпретацій, проявів та наслідків глобалізації, мабуть, і є найсильніший бік цієї книги.

Підручник складається з чотирьох розділів. Приміром, у першому викладено теоретичний зміст глобалістики як предметного поля дослідження та глобалізації як історичного феномену та процесу. Другий розділ присвячено аналізу процесів глобалізації крізь призму підходів представників різних географічних регіонів, культурних ареалів та світових цивілізацій. Третій розділ розповідає про малодосліджені у вітчизняній політичній науці проблеми міжнародного і світового порядку. У четвертому йдеться про політологію глобального світу.

Не оминули автори і роль та місце в глобалізованому світі України. Матеріал переконливо свідчить, що нашій державі належить тут велика роль. Тому, зазначають автори, українська еліта має виробити власну стратегію, як адаптуватися до цього і не залишатися на задвірках сучасних процесів. А це, в свою чергу, допомогло б визначити практичні аспекти реалізації національних інтересів нашої країни за умов розвитку глобалізації.