«Я гарантую, що парламент працюватиме стабільно», —наголосив Голова Верховної Ради Олександр Мороз на зустрічі з делегацією Комісії сприяння демократії конгресу США на чолі з головою комісії Девідом Прайсом. Він запевнив, що законодавчий орган діятиме в межах Конституції.

«Криза в Україні штучна. Її не існує», — зазначив Олександр Мороз. І додав, що Верховна Рада і Кабінет Міністрів працюють стабільно і ефективно, є позитивні зрушення в економіці та у соціальній сфері. «Ніхто не заважає Президенту і його інституту здійснювати свої повноваження», — сказав Олександр Мороз. Нині, за його словами, здійснюється приведення до норм Конституції всієї системи законодавства. «Цей процес буде продовжено, бо так записано в Основному Законі, за який голосував і нинішній Президент і його політична сила», — наголосив Голова Верховної Ради. Суспільству, за його словами, навязується дискусія про дисбаланс владних повноважень. Неприпустимо, на переконання Олександра Мороза, коли інститут Президента втручається у роботу парламенту, зокрема, наполягаючи на введенні імперативного мандата для народних депутатів. «Це неприпустима річ, ця норма абсолютно недемократична. Її немає у жодному парламенті», — зазначив глава законодавчого органу. До цього він нагадав, що парламентські вибори 2006 року були найдемократичнішими, і це визнано світовою громадськістю. Він нагадав, що найбільшу довіру виборців отримала Партія регіонів.

Торкаючися тези про нібито неконституційність формування коаліції, Голова Верховної Ради вкотре зазначив, що входження народних депутатів на індивідуальній основі не суперечить Основному Закону. Він не виключив, що компромісним виходом може стати не входження депутатів до коаліції, а їх вільне голосування у сесійній залі.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.