Про це заявив під час учорашньої погоджувальної ради керівників депутатських фракцій і комітетів Голова Верховної Ради Олександр Мороз. До того ж, за його словами, народні депутати розглянуть цього тижня близько 80 питань.

Сьогодні парламентарії обговорять законопроекти про валютне регулювання і валютний контроль в Україні, про міжнародну технічну допомогу; за скороченою процедурою зміни до Земельного кодексу України (щодо обмеження, вилучення особливо цінних земель заповідників та національних природних парків), до закону «Про електроенергетику», до деяких законів України щодо здійснення концесійної діяльності, до деяких законодавчих актів України у звязку з прийняттям закону «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», до деяких законів стосовно пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб. Цього дня народні обранці повернуться до розгляду раніше не підтриманого законопроекту про організаційно-правові засади вилучення (викупу) земель права приватної власності і спробують включити до порядку денного законопроект, визначений главою держави як невідкладний про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2007 році для участі у багатонаціональних військових навчаннях.

У середу народні депутати заслухають інформацію Кабінету Міністрів про стан виконання плану дій «УкраїнаЄС» і за скороченою процедурою розглянуть зміни до законів «Про нотаріат», «Про податок з доходів фізичних осіб (про функції нотаріуса), до кодексу України про адміністративні правопорушення (про адміністративний арешт). Членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів та голову Комітету Верховної Ради України з питань сімї, молодіжної політики, спорту і туризму парламентарії призначатимуть у четвер. Крім цього, вони обиратимуть і звільнятимуть суддів. У другому читанні народні обранці голосуватимуть зміни до законів «Про виконавче провадження», «Про житлово-комунальні послуги» (щодо формування та затвердження цін/тарифів), законопроекти про основні засади державної міграційної політики і про Фонд державного майна. У порядку денному цього дня доопрацьований проект постанови про позицію у звязку з планами розміщення елементів системи протиракетної оборони США на території сусідніх з Україною держав. За скороченою процедурою народні депутати розглянуть доповнення до закону про концесії (про особливості застосування концесійних угод для обєктів централізованого водо-, теплопостачання та водовідведення права державної чи комунальної власності, а також зміни до закону «Про молоко та молочні продукти» (про відповідність якості та безпеки молочних продуктів показникам, що встановлені законодавством і стандартами України).

У пятницю парламентарії заслухають інформацію тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин і причин загибелі журналіста Георгія Гонгадзе та зясування причини зволікання у розслідуванні кримінальної справи, про деякі підсумки роботи комісії і звіт ТСК з питань перевірки фактів корупційних дій, зловживань службовим становищем з боку окремих посадових осіб МВС, викладених у статті «Інша міліція», опублікованій в газеті «2000» 8 вересня минулого року. До того ж депутати планують розглянути законопроекти про Державний комітет України протидії корупції та про спеціальні засоби оборони.

10—13 квітня народні депутати працюватимуть у комітетах і фракціях.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.