Близько двох тисяч осіб взяли участь у суботньому мітингу в Донецьку. Учасники акції, організованої місцевими осередками Партії регіонів, Комуністичної та Соціалістичної партій, висловили обурення спробами опозиційних сил дестабілізувати ситуацію у країні та ініціювати дострокові вибори. «У той час, як Україна почала виходити із політичного та економічного глухого кута, в який її загнали «помаранчеві» правителі, окремі політичні сили мають намір знову кинути країну в хаос», — ідеться у прийнятій резолюції. Промовці висловили підтримку діям коаліції національної єдності та Кабінету Міністрів на чолі з Віктором Януковичем. «Сьогодні Україна, як ніколи, потребує політичної стабільності і національної єдності. Саме вони запорука нашого успішного розвитку на шляху до економічного зростання і добробуту всіх громадян», —вважають учасники мітингу.

Напередодні заходу обласні організації Партії регіонів, КПУ і СПУ підписали меморандум про єдність і співробітництво. Документ спрямовано на співпрацю в розробці та здійсненні регіональної політики, формування громадянського суспільства, зміцнення політичної стабільності, досягнення громадянської злагоди. Партійці пообіцяли координувати роботу в усіх органах місцевої влади згадані партії здебільшого представлені в місцевих радах Донеччини. «Головне завдання, яке поставила коаліція, єдність держави. Друге економічне зміцнення країни», — зазначив секретар обкому Компартії України, народний депутат Микола Кравченко. На його думку, учасників коаліції на місцевому рівні обєднує ставлення до статусу російської мови та до НАТО.

Політичні лідери, які підписали меморандум, висловилися проти дострокових парламентських виборів. «Спроби розпустити парламент це бажання уникнути відповідальності та сховатися за новими виборами, які теж закінчаться поразкою для опозиції», — вважає голова обласної організації Партії регіонів, народний депутат Борис Колесников. За його словами, опозиція «намагається зробити із Верховної Ради фондову біржу», а конфронтація «роздувається винятково з меркантильними цілями для отримання того чи іншого портфеля».

Донецьк.