Художники Криму, Києва, Москви, східних областей України створили спільну виставку на тему окупації. Вона так і називається: «Окуповане мистецтво». Виставка (на знімку) працює в арт-галереї Тернопільської обласної організації Національної спілки художників України. Це живопис, пластика, відеоарт... Загалом 50 робіт 26 митців, у творчості яких знайшла відображення актуальна для нашого суспільства тема. 

Ініціатор виставки художник Володимир Гулич, який сім років прожив у Криму, розповів під час відкриття, що раніше ніколи не замислювався, де б конкретно хотів жити.

— Але коли одного дня прокидаєшся у чужій країні, це шокує, — сказав він. — Саме ці почуття ми намагалися відобразити.

Цікаво, що деякі полотна написані ще до відомих подій. Кажуть, що творчі люди можуть передбачати... Дві свої роботи з серії «Постріл» представила київська художниця Жанна Кадирова. Торік, до речі, вона здобула головну премію Пінчук Арт Центру. Ранок, кримське узбережжя, відпочивальники — і кашкети військових вдалині. Ірина та Ігор Ільїнські з Харкова, Микита Алєксєєв та Дмитро Булнигін з Москви, Віктор Покиданець з Миколаєва та багато інших митців переймаються долею України і зуміли відобразити свій біль, свою тривогу в полотнах.

Виставка триватиме до 22 червня.

Тернопільська область.

Фото автора.