Сьогодні в Києві на майдані Незалежності має відбутися мітинг обєднаної опозиції. Планується, що о 17.00 представники Блоку Юлії Тимошенко, «Нашої України» і «Народної самооборони» зберуться відповідно на Софійській, Контрактовій площах і в парку Шевченка, звідки трьома колонами вирушать на майдан. Опозиція обіцяє вивести на свій мітинг близько 100 тисяч чоловік. Утім, як повідомляє «Інтерфакс-Україна», вчора Київська міська держадміністрація звернулася до Шевченківського райсуду Києва з проханням обмежити проведення акцій, запланованих на суботу на майдані Незалежності в Києві.

За словами начальника Головного управління внутрішньої політики Київської міськдержадміністрації Віктора Гончарука, це повязано з тим, що заявки на проведення мітингу на майдані Незалежності також подали Партія регіонів та організація «Загальновійськовий союз». В. Гончарук повідомив, що Київська міськдержадміністрація провела нараду з представниками політичних сил, які подали заявки на проведення акцій, однак досягти компромісу в тому, щоб вони розійшлися в часі та місці проведення акцій 31 березня, не вдалося, бо «ніхто з прихильників політичних сил не хоче проводити акції поза майданом».

У звязку з цим, «побоюючись за здоровя і безпеку громадян киян і приїжджих, київська міська влада подала документи до Шевченківського суду, адже, відповідно до Конституції, тільки суд має право обмежити право на проведення масових акцій», — зазначив він.

Утім, незалежно від рішення суду, заступник міністра внутрішніх справ, начальник міліції громадської безпеки Василь Фатхутдінов пообіцяв, що міліція «робитиме все, щоб не допустити масових сутичок і розвести людей з різних політичних угруповань». «Ми будемо все робити, щоб крові не було», — сказав він, додавши, що діятимуть правоохоронці в межах закону. Також заступник міністра повідомив, що практично на всіх вулицях, які ведуть до майдану Незалежності, буде перекрито рух транспорту.