Футбол. Італія. Елітний раунд юнацького чемпіонату Європи (U-17). І в третьому, вирішальному, поєдинку збірна України здобула перемогу. Цього разу над італійцями.

ІталіяУкраїна. 0:1. Гол: Коркішко, 80+2

Україна: Базилевич, Кушніров, Максименко, Підвірний, Віценець, Коркішко, Петров, Шевчук, Білий, Шахов, Гудима (Карноза, 45). Тренер Юрій Калитвинцев.

Вирішальний матч був надто напружений. Київський динамівець Дмитро Коркішко забив майже останньої миті, на другій доданій до основного часу хвилині.

Наставник українських юніорів Юрій Калитвинцев після гри сказав: «Сьогодні ми думали тільки про перемогу, хоча не сумували б, якби була нічия. Першочерговим завданням цього турніру було лише перше місце. Саме на це ми налаштовували наших футболістів. Ми виконали завдання вони молодці! Велика кількість італійських тифозі, які палко підтримували своїх, нам не заважали, ми не зважаючи ні на що виконували свою роботу».

Наша команда здобула перше місце і право виступати в фінальній частині європейської першості, котра відбудеться в Бельгії (2-13 травня). Там разом із господарями, а ще з командами Нідерландів, Англії, Німеччини, Франції, Ісландії та Іспанії вона побореться за нагороди.

З приціломна Москву

Хокей. У Москві з 27 квітня по 13 травня відбудеться черговий чемпіонат світу. Братиме участь у тому святі і збірна України. На першому етапі суперниками нашої команди будуть хокеїсти Росії, Фінляндії та Данії. Можливий варіант, що вперше за наш національний колектив за часи його існування в цьому турнірі виступлять одразу троє гравців НХЛ. До Руслана Федотенка та Олексія Понікаровського може долучитися ще й Антон Бабчук. Щоправда, колись він устиг зіграти за російську «молодіжку». А тепер має велике бажання виступити за збірну своєї Батьківщини.

Тренерський штаб синьо-жовтих оприлюднив список із 42 кандидатів, більшість із яких запросять до Києва, щоб переглянути під час контрольно-тренувального збору національної команди. Його заплановано на період перед світовим чемпіонатом.

Воротарі: Костянтин Симчук (ЦСКА, Росія), Ігор Карпенко («Динамо», Білорусь), Олександр Федоров («Хімволокно», Білорусь), Андрій Пяткевич («Сокіл», Київ), Вадим Селіверстов («Беркут», Бровари); оборонці: Сергій Климентьєв, Артем Остроушко (обидва ХК МВС, Росія), Геннадій Разін («Ак Барс», Росія), Вячеслав Завальнюк («Металург», Росія, Магнітогорськ), Андрій Срюбко (ХК «Димитров», Росія), Антон Бабчук (Carolіna Hurrіcanes, NHL), Дмитро Толкунов («Динамо», Білорусь), Віталій Люткевич («Керамін», Білорусь), Вячеслав Тимченко, Денис Ісаєнко (обидва ХК «Гомель», Білорусь), Олександр Побєдоносцев («Хімволокно»), Юрій Наваренко, Василь Полоницький (обидва ХК «Вітебськ», Білорусь), Дмитро Якушин («Німан», Білорусь), Юрій Гунько, Олег Благой, Володимир Алексюк (усі — «Сокіл»); нападники: Вадим Шахрайчук («Динамо», Росія, Москва), Сергій Варламов («Сибір», Росія), Андрій Міхнов («Ак Барс»), Юрій Дьяченко («Супутник», Росія), Дмитро Цируль («Хімік», Росія), Віталій Доніка («Нафтовик», Росія, Альметьєвськ), Руслан Федотенко (Tampa Bay Lіghtnіngs, NHL), Олексій Понікаровський (Toronto Maple Leafs, NHL), Валентин Олецький, Віталій Литвиненко (обидва ХК «Гомель»), Роман Сальников («Керамін»), Олег Шафаренко («Динамо», Білорусь), Олександр Матерухін («Хімволокно»), Артем Гніденко (ХК «Вітебськ»), Сергій Харченко (Hull Stіngrays, Велика Британія), Руслан Безщасний (EV Fussen Leopards, Німеччина), Павло Борисенко («Металургс», Латвія), Василь Бобровников, Олександр Матвійчук, Олександр Бобкін (усі — «Сокіл»).

Перед тренерами українців стоятиме складне завдання: відібрати з цієї величезної групи 22 гравців, котрі потраплять до основної заявки, та ще кілька запасних хокеїстів. Отже, в ході підготовки до чемпіонату світу з наведеного списку відсіється приблизно 17 чоловік. Визначити склад на Москву покликані допомогти кілька спарингів з російськими клубами. Два з них, з московським «Динамо», відбудуться 13 і 14 квітня в ЛА ТРЦ «Термінал» у Броварах.