Спадкоємець імперської корони Австро-Угорщини, онук Франца Йосифа, політик та публіцист Отто фон Габсбург, який усе життя присвятив обєднанню Європи, відвідає Чернівці з нагоди підготовки міста до 600-річного ювілею.

Ерцгерцог побуває у Чернівецькому національному університеті, дитячій лікарні, яка носила імя його діда Франца Йосифа, історичних місцях Садгори.

Доктор Отто фон Габсбург під час візиту на Буковину має також намір відвідати сусідню Коломию, яка вписала романтичну сторінку у стосунки його батьків.

Отто фон Габсбург запевняє, що цінує дитячі спогади про Чернівці, коли він поряд із батьком зі сходів міської Ратуші 1917 року спостерігав парад цісарських військ.

Тим часом наші історики привезли з фондів Історичного музею румунського міста Сучава копію цісарського диплома, яким затверджувався герб Чернівців, краєвої столиці Буковини.

Цісар Австро-Угорської імперії Франц Йосиф 18 червня 1908 року надав право міській громаді Чернівців мати виконаний у кольорах міський герб: «Червоний щит, на якому зображені відкриті на горі із сімома зубцями короновані збудовані міські ворота. Вище їхніх зубців містяться вісім вільно поставлених в повітрі квадратів срібної фарби в двох рядах по чотири штуки, квадрати верхнього ряду є дещо меншими за нижній ряд. У відкритих воротах зявляється чорний двоголовий орел із червоними язиками».

Чернівці.

На знімку: Чернівецька ратуша на початку XX століття