Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман провів зустріч із Єврокомісаром з питань гуманітарної допомоги та управління кризами Христосом Стилянідісом (на знімку).

«Європейський Союз засуджує ті атаки, які відбулися щодо України, і ми глибоко занепокоєні ескалацією воєнної напруженості на сході України», — наголосив Комісар Європейського Союзу з питань гуманітарної допомоги та управління кризами Христос Стилянідіс під час учорашньої зустрічі з Головою Верховної Ради України Володимиром Гройсманом.

Єврокомісар також повідомив, що Європейська комісія має намір потроїти обсяги гуманітарної допомоги Україні.

В. Гройсман, своєю чергою, висловив вдячність за надання гуманітарної допомоги Україні, підкресливши, що «це важливе питання, і кожен крок у цьому напрямі ми повинні вітати». До того ж Голова Верховної Ради наголосив, що головне завдання — «зупинити агресора, який створює нам проблеми, і ми їх вирішуємо, у тому числі і з допомогою Європейського Союзу». Керівник парламенту переконаний, що для подолання військової агресії і її наслідків важлива консолідація зусиль усіх сторін.

В. Гройсман заявив про готовність Верховної Ради спільно з урядом удосконалювати вітчизняне законодавство, зокрема у частині можливості надання й  отримання Україною міжнародної допомоги.

Своєю чергою Х. Стилянідіс заявив, що ЄС готовий надавати допомогу українським громадянам на тих територіях, де вона найбільш потрібна.

Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.