Київська міська територіальна виборча комісія продовжує підрахунок голосів із виборів Київського міського голови та депутатів Київради. За результатами обробки протоколів голосування на 1073 виборчих дільницях (загальна кількість дільниць — 1082 ) до Київської міської ради проходить дев’ять партій: «УДАР» — 40,54 відсотка голосів, Радикальна партія Олега Ляшка — 9,2, «Самопоміч» — 6,87, «Свобода» — 6,49, «Батьківщина» — 4,14, «Громадянська позиція» — 3,63, «Нове життя» — 3,41, «Єдність» — 3,3, «ДемАльянс» — 3 відсотки. Нагадаємо, вибори до столичної міської ради відбувалися за змішаною системою (половина обирається за партійними списками, решта — в мажоритарних округах).
Крім того, відповідно до опрацьованих протоколів 1062 дільниць переможцем на виборах міського голови залишається Віталій Кличко — 57,15 відсотка голосів виборців. На другому місці — Леся Оробець із 8,57, на третьому — Володимир Бондаренко із 8,06 відсотка голосів виборців.
Водночас Київський тервиборчком відреагував на скарги партії «Демократичний альянс» та ухвалив рішення здійснити перерахунок голосів на виборах до Київради за партійними списками на двох виборчих дільницях — №800535 в Оболонському та №800842 у Солом’янському районах. У партії стверджували, що результати волевиявлення фальсифікуються: за даними тервиборчкому вони не долали
3-відсотковий бар’єр, тоді як усі екзит-поли, проведені в день голосування, засвідчили протилежне. Перерахувати голоси на проблемних дільницях закликали і переможець президентських перегонів Петро Порошенко та Голова Верховної Ради Олександр Турчинов.
«Те, що відбулося з підрахунком голосів на виборах до Київради, неприпустимо. Упевнений, що там, де було встановлено порушення, обов’язково має відбутися перерахунок голосів. Бажаю «Демократичному альянсу» справедливої перемоги», — написав П. Порошенко на своїй сторінці у Facebook.
 
Вл. інф.