Знаменна, унікальна ПОДІЯ: Київський національний торговельно-економічний університет (КНТЕУ) презентував книжку... «Журналіст. Currіculum vіtae» (Currіculum vіtae (лат.) життєпис, дослівно біг життя). Народження видання з такою претензійною назвою логічно очікувати від альма-матер Інституту журналістики столичного нацуніверситету імені Т. Г. Шевченка. Віват, торговельно-економічний, який прославляє акул пера!

Автор «Журналіста...» Андрій Чирва один з них. Завідувач відділу, член редколегії «Урядового курєра», відомий глибокими науковими публікаціями, економічними і правовими дослідженнями написав девять (!) публіцистичних збірників і художніх книжок. Урожай, як для газетяра, погодьтеся, рідкісний. «Журналіст» Андрія Чирви річ мудра, без пафосного надриву, а головне без перетрушування чиєїсь брудної білизни, політтехнологій, які вже осточортіли, дешевих сенсацій та адюльтеру.

«Спробуй взяти за живе чимось іншим, а не річками крові, казав автору старий Учитель. Дивись, молода душа чиясь і запалиться від твого факела».

Чирва взяв: щирістю, правдивістю, інтригою сюжету, стилем. «Тепло, по-домашньому» написав, як висловилася одна з героїнь автобіографічної повісті. У наш прагматичний час мало хто так спілкується з читачем.

І цю манеру ой як корисно перейняти сьогоднішнім спудеям і вчорашнім випускникам журфаків. І не тільки.

Книжка Андрія Чирви, як це я бачу, багато чого навчить молоде покоління, передусім студентів, зазначає ректор КНТЕУ професор Анатолій Мазаракі. Автор кожним рядком закликає: так, важко, але, зціпивши зуби, зроби ще крок...

З ученим згоден народний депутат України політолог Дмитро Видрін:

Через пекельно-чудову професію журналіста Андрій Чирва показує: життя набагато складніше, ніж з подачі попсовиків різних відтінків.

І показано це, на мою думку, переконливо, тому що автор подивився на журналіста очима Журналіста, глибоко заглянувши йому в душу.

Заінтригував? Знайдіть «Журналіста...» і прочитайте. Не пошкодуєте...