Керівництво Національного університету «Львівська політехніка» велику увагу приділяє навчально-науковій співпраці із зарубіжними навчальними закладами, зокрема, Німеччини, Великої Британії, Канади, Австрії і Польщі.

Здійснення цих програм грунтується на угодах про навчально-наукову співпрацю між університетами та полягає у трансфері кредитів, які студенти отримують за кордоном, а також спільних наукових дослідженнях, каже Юрій Рудавський, ректор НУ «Львівська політехніка». — Прикладом співпраці, яка вже сьогодні відкриває шлях до досягнення мети, задекларованої в Болонській декларації, є співробітництво між нашим закладом та Університетом прикладних проблем Гіссен-Фрідберг. У грудні 2006-го перші двоє наших студентів захистили там магістерські роботи. Вони протягом двох семестрів навчалися в Німеччині, проходили практичну підготовку на підприємствах і невдовзі отримають дипломи українського і німецького зразків.

За аналогічною схемою співпрацюємо і з Технічним університетом Ільменау. Найкращі студенти мають можливість після четвертого курсу продовжити там підготовку за погодженими програмами. Це також дає їм можливість отримати дипломи двох вузів.

Проведення щорічної торік уже 64-ї студентської науково-технічної конференції стало традицією в університеті.

За відмінне навчання і плідну наукову роботу в 2006-му вісім студентів отримали академічні стипендії Президента України, пять стипендії Верховної Ради України. Ще 100 студентів отримують інші іменні грошові винагороди.

У вузі започатковано університетський дослідний центр фундаментальних досліджень із залучення унікального обладнання установ НАН України та «Львівської політехніки», на базі якого можуть проводити експериментальні дослідження науковці і викладачі, а також докторанти, аспіранти та магістри.

Для залучення позабюджетних коштів університет бере активну участь у виставках, на яких представляє близько 100 експонатів. Науково-технічні розробки завжди знаходять своїх покупців. І не тільки на Львівщині.