Закінчилася березнева перевірка Фонду держмайна України на ВАТ «Міттал Стіл Кривий Ріг» з питань виконання умов договору купівлі-продажу 93,02% акцій ВАТ «Криворіжсталь» компанією «Міттал Стіл Німеччина ГмбХ» за підсумками роботи трудового колективу за 2006 рік.

Комісія фонду в складі пяти осіб, під керівництвом в. о. директора Департаменту постприватизаційного супроводу ФДМУ В. Кульбачного, вивчила відповідну документацію, починаючи з грудня 2005 р., виїжджала в цехи і підрозділи підприємства для огляду обєктів соціальної сфери, нового будівництва і капітальних ремонтів обєктів природоохоронного та виробничого призначення.

За підсумками проведеної перевірки комісія ФДМУ не виявила порушень умов договору від 28 жовтня 2005 р. компанією «Міттал Стіл Німеччина ГмбХ», зафіксувавши тільки одне спірне питання.

Адміністрація й інвестор задоволені підсумками чергової перевірки фондом, сказав глава адміністрації по кадрах і звязках з громадськістю пан Франк Паннір. Вивчивши фактичний стан справ на підприємстві, комісія встановила, що компанія «Міттал Стіл Німеччина ГмбХ» виконує всі зобовязання за договором купівлі-продажу пакета акцій ВАТ «Криворіжсталь». Лише один пункт, що стосується будівництва житла для працівників підприємства, залишився невиконаним.

Як повідомили кореспонденту «Голосу України» у групі з координації роботи зі ЗМІ підприємства, комісія взяла до уваги той факт, що адміністрація ВАТ «МСКР» вже уклала договір на добудову будинку на 150 квартир і працівники підприємства одержать їх безкоштовно цього року. Є всі підстави гадати, що під час наступної перевірки ФДМУ це питання буде знято. Дуже важливо й інше: з боку профкому ВАТ «Міттал Стіл Кривий Ріг» претензій до адміністрації та інвестора підприємства під час перевірки ФДМУ не пролунало.

Кривий Ріг

Дніпропетровської області.