Торік восени розпочала роботу школа-студія журналістського мистецтва під патронатом донецького корпункту «Голосу України». Щотижня в Донецькій обласній бібліотеці для юнацтва збираються школярі слухачі школи. В її програмі зустрічі з цікавими людьми, уроки журналістики, практикум у навчальній газеті «Голосенок». Оскільки бажання навчатися журналістики виявили і школярі інших міст та сіл області, вирішили проводити виїзні засідання. Такі вже відбулися у Краматорську та Старобешевому. Про свої враження від занять написали наші юні кореспонденти.

«Памятаю перше заняття у школі журналістського мистецтва. За вікном похмуро, сірі хмари затуляють сонце. Але тут, в обласній бібліотеці для юнацтва, не сумно. Знайомимося: керівник школи регіональний консультант «Голосу України» Ірина Ольшанська, тренери працівники бібліотеки Ольга Козенко і Тетяна Чекіна, а також досвідчений психолог Лариса Бірюкова. Приєднується й арт-директор міського молодіжного центру мистецтв «Еко-арт» Валентина Жукова. Вчимося правильно ставити запитання, шукаємо відповіді. Колектив дуже різний: у кожного свої інтереси, мета в житті, світогляд. Але всі кольори нашої картинки зливаються і доповнюють один одного.

Ілона Розенбаум».

«Напередодні Нового року в гості до нашої школи приїхали військовослужбовці з військової частини 3037. Ми влаштували змагання з підготовки святкових газет — «Новорічна правда» та «...секунд до дембеля». Хвилювалися, вперше працюючи разом, і намагалися зробити свої газети цікавими та незвичними. Були там історії, казки, вірші, армійський гумор, казуси, поради. Але головне під час роботи ми всі здружилися. А дружба, як відомо, важливіша за перемогу. Навіть не хотілося розлучатися. Але ми знаємо: попереду нові знання, нові зустрічі, нові змагання. Для цього у нас є бажання та наполегливість.

Ольга Саннікова».

«Цікаво було поспілкуватися з досвідченим журналістом власним кореспондентом газети «Голос України» Ліною Кущ. Із нею ми говорили на рівних. Йшлося про різне: не лише про роботу журналіста, а й про ставлення до нас, 15—16-річних школярів. Це чудово, коли тебе розуміє дорослий.

Усе, що нам пропонують у школі, цікаво і пізнавально. Запамяталася поїздка до Старобешевого, організована за сприяння народного депутата України В. Хари. Ми познайомилися з історією міста, відвідали музей Паші Ангеліної, спробували грецьку кухню і потоваришували з ровесниками із Старобешівського району. Дуже привітні були представники районної адміністрації. Поверталися ми з великим вантажем знань і вражень.

На знімку: слухач школи Ольга Саннікова (ліворуч) отримує нагороду за кращу творчу роботу.

Фото Ірини ОЛЬШАНСЬКОЇ.