Учора відбулися урочистості з нагоди 20-річчя Організації ветеранів України. Ювілярів прийшли привітати Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк, Премєр-міністр Віктор Янукович, лідер фракції комуністів Петро Симоненко, голова Комітету Верховної Ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Петро Цибенко, Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Україні Віктор Черномирдін, народні депутати та урядовці (на знімку).

«Дорогі батькі! Шановні наші! Дозвольте щиросердно від імені парламентського корпусу і від коаліції національної єдності привітати вас з ювілейною датою, з таких теплих слів розпочав свій виступ Адам Мартинюк. Ви все зробили для того, щоб жили молодші покоління, ви все зробили для того, щоб відбудувати нашу державу. За вашими плечима роки і десятиліття наполегливої праці, звитяг на благо своєї Батьківщини. Серед 14- мільйонної ветеранської армії люди різних професій і поколінь. Передусім слова сердечної вдячності фронтовикам, які на своїх плечах принесли нам Перемогу». Перший заступник глави парламенту не приховував свого хвилювання і зізнався: «Коли говорять про Велику Перемогу, часто згадую слова свого батька-фронтовика: «Для солдата кожен день на війні був своїм днем Перемоги».

«Поза всяким сумнівом, ми, нинішні керівники держави, відчуваємо, що у величезному боргу перед вами», — зазначив Адам Мартинюк.

Він запевнив, що правляча коаліції робитиме все для покращення життя ветеранів, а надбавки до пенсій будуть істотними. І для цього, за його словами, є всі передумови в економіці. «Не вірте тим політичним шарлатанам, які говорять, що завтра чи післязавтра відбудуться позачергові вибори. Коаліція і уряд прийшли всерйоз і надовго, принаймні до березня 2011 року», — підкреслив Перший заступник Голови Верховної Ради. Він побажав усім ветеранам добра, успіхів і здоровя, а найголовніше знову разом зустріти найближчий серйозний ювілей — 50-річчя Організації ветеранів: «Я вас прошу доживіть до цієї дати».

Питання подальшого пенсійного забезпечення, насамперед ветеранів війни і людей похилого віку, запевнив Премєр, для уряду залишається пріоритетним. Крім того, зазначив Віктор Янукович, на виконання рішення Верховної Ради Кабінет Міністрів розробляє Державну програму поліпшення життєзабезпечення ветеранів до 2012 року, яку презентують вже найближчим часом.

А народний депутат і голова ради ОВУ Іван Герасимов сказав, що ветерани братимуть активну учать у процесах розбудови країни, встановлення істини років Великої Вітчизняної і допомагатимуть виховувати молоде покоління патріотів у кращих бойових і трудових традиціях. «Якщо в Україні немає «гарячих» точок, то це насамперед заслуга старшого покоління, випробуваного у війні і праці», — наголосив Герой України.

Адам Мартинюк та Віктор Янукович нагородили ветеранів почесними грамотами Верховної Ради і уряду. А російський посол орденом Дружби від свого президента.