Учора Голова Верховної Ради Олександр Мороз обговорив з Надзвичайним і Повноважним Послом Китайської Народної Республіки в Україні Чжоу Лі деталі свого візиту до КНР.

Передбачається, що сьогодні Голова Верховної Ради Олександр Мороз перебуватиме у Китаї, де відвідає Шанхай та Пекін. У Шанхаї заплановані зустрічі з мером цього міста Хань Чженом та заступником голови комітету народної політичної консультативної ради Китаю Суном Їцяо.

Завтра, як планується, Олександр Мороз зустрінеться з Головою КНР Ху Цзіньтао, Головою Народної політичної консультативної ради Китаю Цзя Цінлінем та мером Пекіна Ван Цішанем. У пятницю Голова Верховної Ради проведе переговори з Головою Постійного комітету Всекитайських зборів народних представників У Банго.

Нагадаємо, Китай один з найважливіших економічних партнерів України. Торік товарообіг між країнами перевищив 4 мільярди доларів. Проте можливості поліпшити економічне співробітництво величезні. Не виключено, що під час зустрічей йтиметься й про те, як парламенти двох країн можуть ефективно впливати на пожвавлення цих звязків.