Сьогодні Міжнародний день театру. А вчора традиційно вручено нагороди переможцям столичної театральної премії «Київська пектораль».

Кращою виставою року визнано «Кармен TV» (театр «Київ-Модерн-балет»). А лідер цього театру Раду Поклітару став кращим балетмейстером року.

Краща вистава камерної сцени — «Голодний гріх» (Центр театрального мистецтва імені Курбаса). Художник цієї вистави Володимир Карашевський нагороджений за кращу сценографію.

Краща вистава для дітей — «Білосніжка і семеро гномів» (Київський музичний театр для дітей та юнацтва). За кращу режисерську роботу пектораль отримав Дмитро Богомазов (вистава «Черга», Театр драми і комедії на Лівому березі Дніпра). Три акторські пекторалі також дісталися артистам цього театру Віталієві Лінецькому, Лесі Самаєвій та Олександрові Ганноченку. І одну акторську пектораль (за краще виконання жіночої ролі другого плану) отримала Алла Сергійко з Театру на Подолі (вистава «Передчуття Мини Мазайла»).

За кращу музичну концепцію вистави нагороджено Олександра Курія (вистава «Голубчики мої!..» Театру драми і комедії на Лівому березі Дніпра). Отже, пять із одинадцяти нагород дісталися Театрові на Лівому березі!