Подільський районний суд Києва скасував постанову Генпрокуратури України про порушення стосовно колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка кримінальної справи за зловживання службовим становищем. Про це після судового засідання, що тривало майже шість годин, повідомив один з адвокатів лідера громадського руху «Народна самооборона» Віталій Каско.

За його словами, представники Феміди відмовили у порушенні кримінальної справи за відсутності в діях Луценка складу злочину. На переконання адвокатів, «позиція Генпрокуратури є дуже слабкою» в питанні аргументації порушення кримінальної справи та наявності в ній вагомих доказів.

А в прес-службі Генеральної прокуратури «Голосу України» повідомили, що головний наглядовий орган країни «обовязково оскаржуватиме» постанову суду в апеляційному порядку у передбачені законом терміни.

До речі, днями Президент Віктор Ющенко призначив головою Подільського районного суду Василя Бородія. Саме цей суддя раніше призупинив розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом незаконної видачі нагородної зброї МВС в період, коли це міністерство очолював Юрій Луценко.