Учора на прес-конференції перший заступник керівника фракції Партії регіонів Василь Кисельов звинуватив Президента України у тиску на Конституційний Суд.

«У нас є неспростовані докази того, що сім суддів Конституційного Суду сьогодні (тобто учора. Авт.) на 12 годину були запрошені на нараду до Президента України», — сказав Василь Кисельов. Він підкреслив, що з цього приводу вже вийшла заява Комуністичної партії і готується заява Партії регіонів. Перший заступник керівника фракції повідомив, що відповідна інформація надійшла від суддів, які отримали телеграми з таким запрошенням.

Регіонал підкреслив: якщо після наради із суддями буде прийнято рішення, яке стосується розпуску Верховної Ради, проведення парламентських виборів, скасування закону про Кабінет Міністрів і нелегітимності уряду, ці рішення будуть сприйматися як такі, що прийняті під тиском.

Цікаво, що інформагентства вчора спочатку розповсюдили заяву лідера комуністів Петра Симоненка про те, що суддів КС не пустили у відрядження до Страсбурга, а потім викликали на нараду до глави держави.

Натомість прес-служба Президента країни висловила здивування: ніякої наради із суддями Конституційного Суду ніхто не проводив.

Водночас Василь Кисельов на прес-конференції заявив, що нараду відмінили після зчиненого галасу.

По гарячих слідах можна лише констатувати, що нині розпочалися ігрища довкола Конституційного Суду. І може бути лише два варіанти висновку. Перший нарада суддів з Президентом таки планувалася, а тому коаліція зіграла на випередження. Другий коаліціянтам стало відомо, що судді підготували за поданням глави держави невтішний для них висновок, а тому вони знову зіграли на випередження і вирішили таким чином його заблокувати.