Усі зобовязання України зі співпраці із структурами НАТО, зокрема із Парламентською асамблеєю альянсу, буде успішно реалізовано. На цьому наголосив Голова Верховної Ради Олександр Мороз під час учорашньої зустрічі з президентом Парламентської асамблеї НАТО Жозе Леллу. Вони обговорили перспективи співпраці й висловилися за її розширення і поглиблення.

«Ми прагнемо посилення співпраці із Верховною Радою і докладаємо до цього зусиль, адже це хороша можливість обговорювати питання миру, розвитку і прогресу. На цьому ґрунтується альянс», — зазначив Ж. Леллу. Він висловив готовність до обміну досвідом з українським парламентом.

Олександр Мороз погодився з потребою розширення співпраці законодавчого органу і парламентської асамблеї НАТО. Він висловив зацікавленість в обміні досвідом, зокрема з цивільного контролю за діяльністю Збройних сил, а також повідомив, що Україна планомірно скорочуватиме їх чисельність. І в цьому контексті назвав корисним досвід альянсу із захисту прав людей у військовій формі. У свою чергу, Ж. Леллу погодився, що це важлива проблема. «Ми готові допомагати Україні розвязувати складні питання, повязані з реформуванням збройних сил, якщо вона цього потребуватиме», — додав він.