Товариський матч молодіжних збірних (U-21). НідерландиУкраїна. 2:0. Гросбек. Міський стадіон. Арбітр Бас Нійхіус (Нідерланди). Голи: Еліа, 48, 51.

Нідерланди: Вельтхузен, Тімісела, Марунья, Кондерс, де Йонг, Брама, Ківуву, Луйчк (Давидс, 60), Мартіна (Зійлер, 61), Агустин (Ворм, 80), Еліа (Влуг, 73). Тренер Ганс Шрівес.

Україна: Рибка, Полянський (Ярошенко, 60), Мандзюк, Федорів, Допілка (П. Пашаєв, 75), Олійник (Гладкий, 60), Фомін (Прийомов, 59), Яковенко (Мілько, 58), Коротецький, Кравченко (Зельді, 75), Степанець. Тренер Олексій Михайличенко.

Це було своєрідне повторення фіналу молодіжного Євро—2006. Той матч завершився також успіхом помаранчевих. Наші задовольнилися «сріблом». Однак то вже порівняно давня історія. Варто говорити про те, що для українського колективу випала чудова нагода у грі з сильним суперником на його полі перевірити власні можливості (зробивши шість замін), побачити недоліки, провести ретельний аналіз помилок. І потім попрацювати над їх усуненням. Нарешті, і досвід міжнародних зустрічей дуже цінний здобуто.

Ця наша команда нового скликання ще не вступила до офіційного змагального циклу. Тепер готується до нього. Як відомо, часто-густо набиті «гулі» в товариських зустрічах приносять більше користі, ніж перемоги. Тож не надаватимемо події надто великого значення.

До речі, пригадується, як перед фінальним турніром Євро—1988 збірна колишнього Союзу в лютому програла товариський матч італійцям у Барі — 1:4. А вже влітку на європейській першості чудова команда Валерія Лобановського здолала «Скуадру адзурру» — 2:0. До речі, в тій команді грали нинішні наставники «молодіжки». Олексій Михайличенко в переможному, Геннадій Литовченко в обох, і в кожному забив по мячу. Гадаємо, це прекрасний приклад для наслідування.