Приклад такої злагоди у діяльності органів виконавчої влади і місцевого самоврядування демонструють, зокрема, на Вінниччині, де 22 березня побував з робочою поїздкою глава парламенту Олександр Мороз. За підсумками минулого року область вперше за роки незалежності увійшла в трійку кращих регіонів держави. На переконання Голови Верховної Ради, одним із чинників такого результату є те, що керівники регіону, незалежно від їх приналежності до різних політичних партій, працюють в одній упряжці. Про це Олександр Мороз говорив, виступаючи на спільному засіданні колегії Вінницької облдержадміністрації та координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові облради. Про те, як сільські, селищні та міські ради області вирішують питання комплексного розвитку територій, говорив у своєму виступі голова Вінницької облради Григорій Заболотний. Керівник облдержадміністрації Олександр Домбровський поділився думками щодо вирішення проблем розвитку регіону.

300 голосів народних депутатів зберуть до травня

Ще одна запорука стабільного розвитку держави, за словами доповідача, це впровадження в повному обсязі політичної реформи. О. Мороз звернувся до представницької аудиторії з конкретним запитанням: «Ви за політреформу чи ні?» У залі були присутні керівники районів (голови рад і держадміністрацій), міські, селищні та сільські голови, начальники управлінь, а також дільничні міліціонери та інші посадовці правоохоронних органів. Після позитивної відповіді глава парламенту висловив припущення, що до травня ц. р. у парламенті набереться 300 голосів, необхідних для прийняття постанови про запровадження політреформи у повному обсязі, тобто на регіональному рівні. «Нікому не вірте, що все це нібито робиться за гроші, про що поширюють плітки опоненти», — зазначив доповідач. Вигоду від такого рішення отримає держава загалом і кожна людина зокрема.

Програму уряду обговорять найближчим часом

Наша держава нині на етапі переходу до кращих змін, зазначив О. Мороз. Підтвердженням сказаного є отримані підсумки результатів роботи впродовж двох місяців нинішнього року. Про них, зокрема, йшлося на останньому засіданні уряду, в якому брав участь Голова Верховної Ради. «Я ще раз переконався в тому, сказав у своєму виступі О. Мороз, що в нас є всі можливості підвищити розмір зарплат і пенсій. Сподіваюся, так воно й буде».

Голова парламенту повідомив, що він уже ознайомився з проектом програми діяльності уряду. На його переконання, втілення в життя положень цього документа сприятиме поліпшенню життя людей. Зокрема, багато обнадійливого в документі знайдуть ті люди, які нині в пошуках заробітків виїздять за кордон. Найближчим часом, зазначив О. Мороз, програму діяльності уряду винесуть на обговорення у парламенті.

Класика господарювання на селі триматися купи

Голова парламенту не приховував позитивних вражень, отриманих ним у двох селах. Дорогою на Вінницю він відвідав СТОВ «Промінь» Калинівського району. «Там порядок на машинному дворі такий, як у доброї господині в хаті», — висловився він з приводу побаченого. А позитивні результати мають тому, що тримаються купи. Саме так кажуть у Черепашинцях. Але навіть у міцних господарствах існує проблема кадрів досвідчених механізаторів. Старше покоління дедалі більше здає трудову вахту, а бажаючих замінити їх одиниці. Це проблема не одного села, а держави в цілому. Нині на одного випускника профтехучилища припадає три-чотири дипломовані фахівці вузів, що є очевидним недоліком в освітній підготовці.

На знімку:автограф від Голови Верховної Ради України під час відвідин ТОВ "Укрфлора Вінниця".

Вінницька область.