Футбол. Як завжди, перед відповідальними подіями в житті національної збірної її тренер Олег Блохін провів традиційну зустріч з представниками ЗМІ. Під час розмови, зокрема, йшлося про персоналії. Останнім часом за свої клуби помітно виступають Шевченко, Воронін, Тимощук лідери команди.

Це, либонь, тішить наставника колективу?

І я колись маю бути задоволений, не може бути весь час головний біль. Проблеми, які були в Шевченка, гадаю, надумані. Адже він сам усе нормально вирішив. І те, що Воронін забиває, також добре.

Прокоментуйте, будь ласка, перехід Тимощука.

Толя давно хотів піти, донецький клуб пішов йому назустріч, він гратиме. Піде це йому на користь чи ні давайте зачекаємо. Одне насторожує: сума грошей, котру оголосили, тисне на Тимощука. Чомусь вважають, якщо за нього заплатили 20 мільйонів, то він мусить на голові бігати і грати за всю команду. Він у «Зеніті» забив мяча. І це піде йому на користь, бо в «Шахтарі» він давно не забивав. Можливо, зміна обстановки допоможе Анатолію поліпшити гру.

А те, що не грають наші футболісти в Донецьку, погано. Прикро, але ми вже звикли залучати виконавців, котрі не виступають в основних складах своїх клубів. І так триватиме доти, доки не зробимо жорсткіший ліміт на легіонерів. Як показують перші тури, іноземці не відповідають тому рівневі, якого від них чекають. Не повинні гравці, які дійшли до чвертьфіналу на чемпіонаті світу, сидіти на лавці.

Втім, ми провели збори. І я попередив колектив, що клубні клопоти на цей період треба забути. Якби була нормальна погода, то проблем із Фарерами не було б. Складнішим має бути поєдинок з Литвою. Багато її футболістів виступають за кордоном, дуже хороша команда.

Як ставитеся до того, що зустріч із Литвою відбудеться в Одесі?

Нормально. Ми мали зробити заявку ще за два місяці. Тоді враховували, що в березні в Києві можливий сніг. Тому й обрали Одесу, котра в цей час є сприятливішим місцем для проведення матчу. Головне успішно зіграти.

Чого чекаєте від збірної Фарерських островів? Кажуть, ця команда тримається лише до першого пропущеного мяча...

Це логічно. Всі маленькі команди грають до першого гола. Чим швидше ти забив, тим легше тобі буде.

Позаторік збірна України пропонувала перенести матч у лютому з Албанією, але одержала відмову. Нинішня ситуація складніша?

Якщо поле буде таке, як тоді в Албанії, то я згоден грати 24 березня. Діяти проти команд, які перебувають позаду, стоячи по коліна в багнюці або в снігу, дуже важко. Це непередбачувана гра, і доводиться покладатися на якийсь випадок. З албанцями поле було прийнятне, але дуже важко було грати в лютому. Тут не знаю, як воно буде. Можливо, ми навіть втратимо очки. На таких полях дуже складно щось творити. Нині там мінус чотири вночі, падає сніг. Удень це все тане, потім знову замерзає. Звичайно, не хотілося б втрачати очки, але що вдієш? На гарному полі, даю гарантію, що ми Фарери обіграємо. Іншого результату навіть не уявляю.

Ви цього разу не викликали до своєї команди Артема Мілевського...

Вважаю, що Мілевський тепер не відповідає рівневі гравця збірної. Я попереджав його: якщо залишиться на нинішньому рівні, то до збірної не залучатиметься. Поки що він не відпрацьовує авансів, які йому роздають преса й уболівальники. Якщо посилить гру, тоді й викликатиму. Хочу зазначити, що виховними проблемами перейматися не маю часу. Це прерогатива клубів.

Якщо фарерський поєдинок буде перенесено, тоді товариський матч у серпні не відбудеться?

Так, не гратимемо. А от 6 червня проведемо контрольну зустріч зі збірною Нової Зеландії.