Учора антикризова коаліція припинила своє існування і перетворилася на коаліцію національної єдності. А її склад зріс до 260 депутатів. Цікаво, що Голова Верховної Ради Олександр Мороз у Вінниці заявив, що вже у травні коаліція матиме конституційну більшість. А вчора Премєр-міністр Віктор Янукович висловив сумнів, що найближчим часом вдасться обєднати 300 депутатів. Хоча йому й хотілося б цього.

Власне про те, що коаліція зросте кількісно, почали говорити ще у вівторок, коли стало відомо, що Анатолій Кінах прийняв пропозицію обійняти посаду міністра економіки. Щоправда, за лідером Партії промисловців і підприємців до коаліції приєдналися далеко не всі народні депутати, обрані за списками блоку «Наша Україна». Водночас такий крок Анатолія Кінаха викликав неоднозначні оцінки у середовищі політиків.

Як і дії Генеральної прокуратури щодо колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Проти лідера «Народної самооборони» не тільки порушили кримінальну справу, а й провели обшук у квартирі. Що знайшли невідомо, але взяли підписку про невиїзд і почали викликати на допити. Однак Подільський районний суд призупинив кримінальну справу.

А напередодні обшуку в квартирі Юрія Луценка міліція знайшла вибухівку і зброю у підвалі будинку на столичному бульварі Дружби народів, де розташовані офіси деяких громадських організацій. Щоправда, виконувач обовязків голови Служби безпеки Валентин Наливайченко на своїй прес-конференції уже заявив, що зброя і вибухівка не належать громадським організаціям. І пообіцяв, що СБУ знайде тих, хто заніс у будинок цей небезпечний вантаж.

Ще одна гаряча новина пролунала з вуст виконувача обовязків голови СБУ про те, що перевіряється інформація про загрози життю лідера опозиції Юлії Тимошенко. Крім того, він повідомив, що СБУ захистила голову однієї обласної держадміністрації.

Інша примітна подія минулого тижня парламент конституційною більшістю затвердив на посаді міністра закордонних справ Арсенія Яценюка.