Народного депутата України Олександра Фельдмана (на знімку) обрано членом Міжнародної ради лідерів Центру Симона Візенталя.

Ця рада складається з високопоставлених і визнаних лідерів міжнародного рівня, що роблять помітний внесок у боротьбу з екстремізмом, ксенофобією, нетерпимістю і тероризмом. Члени ради відіграють найважливішу роль у роботі Центру Візенталя з національними урядами і всесвітніми організаціями. Центр має офіційний консультативний статус в ООН, ЮНЕСКО, ОБСЄ і Раді Європи.

У звязку з обранням на адресу Фельдмана надійшло привітання від відомого кінопродюсера Джефрі Катценберга, котрий є головою Міжнародної ради лідерів, і керівника Центру Марвіна Хайєра. У ньому сказано, що діяльність українського парламентарія широко відома у світі, і його ініціативи в боротьбі з екстремізмом і ксенофобією надзвичайно важливі.

До речі, Центр Симона Візенталя було створено 1977 року як незалежну організацію, робота якої спрямована на пропаганду ідей толерантності, а також боротьбу з проявами ксенофобії, нетерпимості и екстремізму. Окремим напрямом у роботі центру є збереження памяті жертв холокосту. Штаб-квартира організації розташована в Лос-Анджелесі. Офіси центру діють також у Торонто, Парижі, Єрусалимі і Буенос-Айресі.