Футбол. Поєдинок відбірного турніру до Євро-2008 між Фарерами та Україною, який мали перенести через погану погоду на островах, відбудеться за календарем, тобто сьогодні.

Представник УЄФА, який напередодні спеціально відвідав Фарерські острови, ухвалив рішення провести матч на стадіоні «Тофтір», як і заплановано раніше. Отож учора національна збірна України вирушила на Фарерські острови.

У прес-службі ФФУ ми дізналися, що, незважаючи на не зовсім добрий стан поля на «Тофтірі», на островах нині досить нормальна погода. Тому представник УЄФА певен, що газон буде придатний до проведення поєдинку.

Нагадаємо, що згідно з регламентом УЄФА поле не обовязково повинне мати травяне покриття можна й грунтове. Головне, щоб воно було рівне та з чітко нанесеною розміткою.

Отже, сьогодні о 17.00 за київським часом розпочнеться зустріч ФарериУкраїна. Пряму телетрансляцію матчу вестиме Перший Національний телеканал.

Рінкон повернувся

Протягом останніх трьох днів динамівці Києва проводили по два тренування, в яких брали участь шістнадцять футболістів. За індивідуальною програмою працюють ще Федоров і Саблич.

Діого Рінкон (на знімку), котрий на початку грудня був прооперований і протягом останніх двох місяців працював за індивідуальною програмою, цього тижня провів перше повноцінне тренування.

Прага робить заявку

Надійшла інформація, що муніципалітет Праги переважною більшістю голосів підтримав заявку чеської столиці на право проведення Олімпійських ігор 2016 року. На користь проекту висловилися 50 депутатів, проти — 10. Утім, в Чехії не надто сподіваються на перемогу в олімпійській кампанії-2016, бо чотирма роками раніше Олімпіада, як відомо, пройде в іншій європейській столиці Лондоні. Однак участь у виборних перегонах, гадають у празькій владі, підвищить шанси Праги прийняти Ігри 2020 року.

На сьогодні бажання організувати Олімпійські ігри 2016 року окрім Праги виявили Доха (Катар), Токіо (Японія), Ріо-де-Жанейро (Бразилія), Мадрид (Іспанія), Рим (Італія) і Делі (Індія). Крайній термін подання заявок — 15 вересня 2007 року. Рішення про місце проведення ігор МОК ухвалить 2009 року.

До речі, кілька років тому тодішній міський голова Києва Олександр Омельченко також висловлював ідею про проведення Олімпіади-2016 у столиці України. Та далі розмов справа не пішла. Однак, можливо, і кияни дочекаються в майбутньому офіційних олімпійських рішень, як оце тепер пражани.