«У № 18 за 1 лютого 2007 року опублікована стаття Віктора Скрипника «Принади і злидні Трускавця», який не цілком коректно висвітлив поставлене ним самим запитання: «Чи знайдеться (на курорті) місце для відпочивальників за путівками профспілок?..».

Фонд соціального страхування України і ЗАТ «Трускавецькурорт» співпрацюють давно. Це незаперечний факт. І пацієнтів із путівками ФССУ завжди радо зустрічають в усіх санаторіях товариства. Але, як пише В. Скрипник, власники таких путівок «змушені потерпати від побутових незручностей: їх поселяють, без перебільшення, у найгірші номери зі старими меблями, без належного ремонту. У санаторії «Рубін», приміром, таких кімнат майже 40 відсотків...»

Автор публікації з незрозумілих для нас мотивів і причин самочинно виокремив в одну групу «найгірші номери». В санаторіях ЗАТ «Трускавецькурорт» таких немає. Саме у звязку з цим ми просимо помістити в газеті «Голос України» спростування.

Для ясності скажемо, що власники путівок ФССУ стають господарями номера категорії «економ», де є санвузол, телевізор, добротні меблі, лампи бра. ЗАТ «Трускавецькурорт» продавало путівки ФССУ в 2006 році та в І кварталі 2007 року за ціною 1890 грн. (на 21 день), а комерційні за ціною 2898 грн. (номер поліпшений).

У кожному санаторії в усіх номерах «економ» обовязково проводиться щорічний поточний ремонт (побілка, заміна сантехніки, меблів). Ясна річ, що керівництво ЗАТ «Трускавецькурорт» такий стан справ не задовольняє, тому й заплановано незабаром реконструкцію санаторіїв «Кристал», «Янтар», «Рубін», де будуть передбачені комфортні й затишні номери для відпочивальників за путівками профспілок.

Спростування потребує також факт, що, як пише В. Скрипник, «тепер до комерційних путівок входить лише вартість проживання та харчування». Це неправда. Річ у тому, що і до пільгових, і до комерційних путівок входить вартість проживання, харчування і лікування. Всі лікувальні процедури, призначені лікарем і повязані з трьома основними показаннями курорту: захворювання нирок і сечовивідних шляхів, обміну речовин, захворювання органів травлення безплатні. Платними є лікувальні процедури, повязані із супутніми захворюваннями. Наприклад, точковий масаж, повязаний із захворюваннями суглобів, літо-трипсія (метод дроблення каменів у нирках, сечоводах і сечовому міхурі), басейни, джакузі, сауни, унікальні косметологічні послуги та інші.