«Мені, нарешті, предявили постанову про порушення кримінальної справи і притягнення мене як підозрюваного», — заявив екс-міністр внутрішніх справ України та лідер громадянського руху «Народна самооборона» Юрій Луценко після допиту в головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури. Лідер руху повідомив, що не підписав «надуманий», за його словами, документ підписку про невиїзд.

Як уточнили «Голосу Україні» в прес-службі Генпрокуратури, стосовно Ю. Луценка порушено кримінальну справу за двома статтями зловживання владою або службовим становищем, вчинені працівником правоохоронного органу, що зумовило тяжкі наслідки, та незаконне поводження зі зброєю і боєприпасами.

Учора екс-міністр внутрішніх справ удруге прийшов на допит до головного наглядового органу країни.

Підстава постанова Печерського суду Києва. Як пояснили потім правоохоронці, шукали вибухівку, зброю, а також речі, добуті незаконним шляхом. Це повязано з кримінальною справою, порушеною за фактом виявлення у підвалі будинку вибухівки. Після даремних пошуків слідчий викликав керівника «Антикримінального вибору» на допит у прокуратуру. Водночас, за словами прес-секретаря МВС Володимира Поліщука, у міліції немає претензій до громадського руху «Антикримінальний вибір». Слідчі просто комплексно «відпрацьовували» прилеглі території, і такі обшуки підвалів і горищ проводять по всьому Києву.

По обіді інтернет-видання з посиланням на Луценка розповсюдили інформацію про закриття кримінальної справи. Однак у Генпрокуратурі на момент здачі номера «офіційної інформації з цього приводу» не було.