Футбол. Державні нагороди, обіцяні гравцям збірної України з футболу за вихід до чвертьфіналу чемпіонату світу 2006 року, Президент України Віктор Ющенко вручить 27 березня вранці на зустрічі у своїй київській резиденції.

Відразу після нагородження національна команда вирушить до Одеси, де наступного дня проведе відбірний матч Євро—2008 зі збірною Литви.

Втрутилася негода

А от інший матч відбіркового турніру чемпіонату Європи—2008 між збірними Фарерських островів і України, котрий призначено на 24 березня, може не відбутися. З проханням про перенесення зустрічі з офіційним листом до УЄФА звернулася Футбольна асоціація Фарерських островів. Ця інформація зявилася на сайті ФФУ.

Причиною перенесення матчу в листі названо погодні умови. «Як ми повідомляли вашому президентові й віце-президентові, в березні на Фарерських островах зима, а нині мінус один градус і лежить сніг. Ми сподіваємося, що до кінця тижня сніг зійде, але поле мерзле, тривалий час воно було під водою, тому провести матч у суботу буде складно. Спочатку ми були не проти зіграти 22 серпня 2007 року і досі вважаємо, що це було б найкращим рішенням. Можемо повідомити, що в суботу сила вітру становитиме приблизно 18 метрів на секунду й температура коливатиметься в межах 6—8 градусів». Листа підписано генеральним секретарем федерації футболу Фарерських островів Ісааком Мікладалом.

У листі-відповіді віце-президент ФФУ Олександр Бандурко пише фарерцям, що, незважаючи на витрати, які вже зробила українська сторона, готуючись до перельоту на Фарери, українці, порадившись із тренером національної збірної Олегом Блохіним, готові провести матч у резервний день — 22 серпня. І не претендуватимуть на жодну компенсацію.

Федерація футболу України направила до УЄФА та своїх суперників по відбірковій групі листи, в яких просить, щоб усі сторони дали згоду на перенесення цієї зустрічі на 22 серпня цього року.

Лише результати

Футбол. Першість країни. Перша ліга. «ІгроСервіс» — «Геліос». 1:4. ЦСКА — «Кримтеплиця». 0:1. «Енергетик» — «Спартак». 2:0. «Дніпро» — «Нафтовик-Укрнафта». 1:3. «Олександрія» — «Закарпаття». 1:0. «Волинь» — «Оболонь». 2:1. «Десна» — «Львів». 1:2. «Борисфен» — «Сталь». -:+.

«Закарпаття», «Нафтовик-Укрнафта» — по 47 очок, «Оболонь» — 44, «Кримтеплиця» — 37, «Олександрія» —35, «Енергетик» — 34, «Динамо-2» — 33, «Сталь» —32, «Геліос» — 31, «Волинь» — 30, «ІгроСервіс» —29, «Львів» — 27, «Десна», ЦСКА — 24, «Поділля» —21, «Миколаїв» — 20, «Дніпро» — 19, «Спартак» — 17, «Борисфен» — 1.