Вихованці дніпропетровської спецшколи для дітей з наслідками поліомієліту й ДЦП побували в Художньому музеї. Цікаву й насичену програму підготували для них волонтери Всеукраїнської благодійної організації «ВО «Крила».

— Музеї міста гостинно розчинили двері перед відвідувачами, підготувавши безліч нових виставок, лекцій і фестивалів, — зазначила волонтер і організатор акції Міла Радченко. — Ми вирішили, що діти з обмеженими можливостями не можуть залишатися осторонь свята й неодмінно повинні доторкнутися до прекрасного, побачити експоновані новинки.

Дітлахи познайомилися із творчістю українських живописців, петриківським розписом, занурилися в таємничий світ символів Михайла Сапожникова й розглядали роботи Світлани Іванченко, виконані в унікальній техніці піщано-черепашкової мозаїки. Після завершення екскурсії, повернувшись до школи, дітям запропонували спробувати себе в пальчиковій техніці малювання.

Допомогу в проведенні заходу надав народний депутат Денис Дзензерський. Він упевнений, що такі заходи дають змогу в захоплюючій формі здійснювати культурне виховання молоді, долучати її до мистецтва й розвивати естетичний смак.

Дніпропетровська область.

Фото прес-служби народного депутата Д. Дзензерського.