В Одеській області наші прикордонники затримали збірну команду Білорусі з веслування на байдарках і каное, котра на Кучурганському лимані незаконно перетнула державний кордон України. Про це повідомив інформаційний портал ProUA з посиланням на прес-службу Державної прикордонної служби України.

Спортсменів доставили на заставу Граденіци Котовського загону. Затримані пояснили, що готуються в цій місцевості до чемпіонату світу, бо водойми в Білорусі ще вкриті льодом. На тренування білорусів до себе запросили придністровці. Спортсмени знали, що по Кучурганському лиманові проходить кордон. Але де саме, не знали.

Порушників затримали ненадовго. Як повідомив мінському виданню «Пресс-бол» тренер збірної Білорусі Сергій Корневець, українські прикордонники виявилися не надто суворими. «Вони зважили на наше становище й обмежилися адміністративним стягненням добовим перебуванням на заставі. Умови утримання були добрі. Команді надали нічліг і погодували. Між іншим, такі порушення іноді карають штрафом від 1200 до 3500 гривень».

«Золоті» мішені

Стрільба з пневматичної зброї. Довіле (Франція). Чемпіонат Європи. Українці вибороли шістнадцять нагород: дві золоті, шість срібних та вісім бронзових.

Чемпіоном Європи зі стрільби з 10 метрів по мішені, котра рухається, став Владислав Пряшников. Золоту медаль у цій самій дисципліні виборола чоловіча збірна України у складі Владислава Пряшникова, Олександра Зіненка та Олександра Ульвака.

Рекорд ратифіковано

Легка атлетика. Міжнародна асоціація (ІAAF) ратифікувала світовий рекорд на дистанції 5000 метрів у приміщенні, встановлений ефіопською бігункою Тірунеш Дібаба 27 січня в Бостоні. Атлетка показала результат 14 хвилин 27,42 секунди, поліпшивши власне досягнення дворічної давності, також зафіксоване в Бостоні, нагадує АР.

Прийматимемо студентське Євро—2008

Футбол. Шостий чемпіонат Європи серед студентів відбудеться 2008 року в Україні. Так вирішив виконавчий комітет Європейської студентської спортивної спілки. На підтвердження цього було надіслано офіційного листа за підписом президента спілки Альберто Гуальтієрі. «До України приїдуть 32 команди — 16 чоловічих та 16 жіночих, каже президент Всеукраїнської футбольної асоціації студентів (ВФАС) Віталій Пилипенко. Найімовірніше, вони гратимуть у Києві, де інфраструктура пристосована до змагань найвищого рівня. Зокрема, тут є кілька стадіонів належного рівня».

Точна дата проведення чемпіонату Європи серед студентів стане відома 30 листопада 2007 року, під час конференції Європейської студентської спортивної спілки в Белграді (Сербія).

Цій події сьогодні буде присвячено прес-конференцію (відбудеться в Будинку футболу) з участю президента ФФУ Григорія Суркіса, міністрів Станіслава Ніколаєнка та Віктора Коржа, президента ВФАС Віталія Пилипенка.

Відлучили на сім місяців

ФІФА пішла назустріч рекомендаціям Європейського союзу футбольних асоціація (УЄФА) і на сім місяців усунула захисника «Валенсії» Давида Наварро від участі у всіх змаганнях і міжнародних, і національних, повідомляє Рейтер з посиланням на прес-службу «Валенсії».

Нагадаємо, що причиною дискваліфікації стала бійка, вчинена Давидом Наварро наприкінці матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів з «Інтером» (0:0). «Валенсія» має намір подати апеляцію.

Серед лідерів

Шахи. Монако. Після четвертого туру міжнародного турніру «Амбер» у грі «всліпу» та швидкі шахи львівянин Василь Іванчук з 5,5 очка посідає третє місце. У четвертому турі Іванчук з рахунком 1,5:0,5 переміг Темура Раджабова з Азербайджану. Очолює турнірну таблицю росіянин Крамник, який набрав 6,5 очка. На другому місці йде Левон Аронян з Вірменії, в якого 6 пунктів.