Премєр-міністр України Віктор Янукович на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України, яке відбулося за участі Голови Верховної Ради України Олександра Мороза і було присвячене підсумкам соціально-економічного розвитку країни в 2006 році, заявив про роботу над розширенням парламентської коаліції — «коаліції національної єдності».

У своєму виступі премєр наголосив, що за рік, який минає після виборів до Верховної Ради, уряд зробив багато для зростання вітчизняної економіки. «Можемо з упевненістю сказати: нам удалося подолати бездоріжжя в українській економіці та зміцнити фундамент конституційних засад функціонування держави!» — сказав В. Янукович. І запевнив, що «ніколи не відступимо від демократії, верховенства права та свободи слова».

Премєр наголосив, що сьогодні суспільство очікує як ніколи консолідованих дій з боку влади. І запропонував кілька кроків для досягнення цієї мети: зокрема, створити робочі групи за участю представників Президента, уряду, народних депутатів, громадських діячів із конкретних пріоритетних напрямів державної політики та спільно розробляти законодавчі ініціативи з ключових питань державної політики. Наприклад, доопрацювати закон «Про засади зовнішньої і внутрішньої політики», що вже підготовлений коаліцією. А також проводити взаємні попередні консультації з кадрових питань, які потребують ухвалення Верховною Радою.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.