Нині правоохоронці зясовують, кому належав арсенал, а також особу того, хто повідомив про нього.

У понеділок по телефону 02 невідомий повідомив, що в напівпідвальному приміщенні будинку по бульвару Дружби народів зберігається вибухівка. На місце виїхала оперативна група й вибухотехніки. Міліція знайшла кілька спортивних сумок. Після евакуації мешканців сумки оглянули. В них містилося 125 предметів, схожих на тротилові шашки, і пластид вагою від 75 до 400 грамів, 4 пістолети-кулемети системи Симонова, 2 автомати Калашникова різних моделей, 5 пістолетів марки ТТ, пістолет Макарова, пістолети «Вальтер» і «Скорпіон», а також безліч патронів, повідомили в прес-центрі ГУ МВС України в Києві.

Того ж дня ввечері київська обласна організація «Антикримінальний вибір» (учасник опозиційного руху «Народна самооборона»), яку очолює брат Юрія Луценка Сергій, розповсюдила заяву, де допускає спробу її дискредитації в звязку з виявленням зброї в підвалі будинку, де розташований офіс організації. «Антикримінальний вибір» планує підготувати й передати до київського управління СБУ заяву з проханням розібратися, як у підвал будинку за адресою бульвар Дружби народів, 17а, потрапила зброя.

А у вівторок прес-секретар Юрія Луценка Інна Кисіль спростувала будь-який звязок знайденого арсеналу з організацією «Народна самооборона», оскільки їхній офіс міститься на вулиці Боженка, біля станції метро «Либідська». Також Інна Кисіль провела аналогію з 2004 роком, коли міліція нібито знайшла зброю та вибухові пристрої в офісі громадянської організації «Пора». До речі, прес-секретар також висловила припущення, що обшук не обмине і власне офіс «Народної самооборони».

А тим часом середа розпочалася з обшуку в офісі обласної організації «Антикримінальний вибір», яка розміщується в будинку, де виявлено зброю. До того ж працівники правоохоронних органів відмовилися почекати керівництво організації, щоб провести обшук у їхній присутності.