Учора Центральна виборча комісія продовжила прийом оригінальних протоколів із мокрими печатками від окружних виборчих комісій про результати голосування на позачергових виборах Президента.

Станом на 13-ту годину п’ятниці ЦВК залишалося прийняти оригінали протоколів із чотирьох окружних виборчих комісій. Їх планували розглянути на засіданні комісії о 15-й годині. Отже, у п’ятницю ЦВК мала завершити прийом паперових протоколів. Крім того, в суботу в комісії очікують на надходження уточнених протоколів окружкомів, раніше направлених на доопрацювання. Як відомо, напередодні ЦВК підрахувала всі 100 відсотків електронних протоколів. Відповідно до них, Петра Порошенка підтримали 54,7 відсотка виборців (9 857 118 громадян).

Водночас Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський допускає незначні зміни в результатах виборів. «Ці результати — попередні. Офіційні буде встановлено у протоколі комісії про результати виборів Президента України. Ці цифри можуть зменшуватися або збільшуватися під час уточнення протоколів окружних або дільничних виборчих комісій», — зауважив він. За словами 

М. Охендовського, в окремих випадках могло мати місце некоректне введення відомостей на рівні ОВК, тому можливі невеликі зміни в рамках сотої частки відсотка.

Нагадаємо, встановити офіційні результати волевиявлення ЦВК повинна до 4 червня, водночас у вівторок, 3 червня, Голова ЦВК має у Верховній Раді надати інформацію про перебіг кампанії. Інавгурація може відбутися сьомого червня. Щоправда, офіційного повідомлення з цього приводу поки що немає.