На показ нової колекції одягу «Етноманія» молодої київської дизайнерки Вероніки ЖАНВІ (на знімку) минулого тижня завітав «король», або, як його ще називають, «дідусь високої моди», 74-річний Пако Раббан.

Українська Вероніка та іспанський «король» кілька місяців тому познайомилися в Парижі, а вже після приїзду до Києва Пако Раббан розсипався в компліментах: «Вероніка стиліст інтернаціональний, роботи її ідеальні за кольором та фасоном. У питаннях стилю вона не потребує жодних порад».

Така висока оцінка модного гуру не випадкова. У свої 28 Вероніка Жанві чимало досягла: 2000 року відкрила в Києві власний Будинок моди, 2003-го перемогла в конкурсі «Кришталевий силует», стажувалася у столиці стилю Парижі, 2004 року брала участь в українських «Сезонах моди». Усього цього киянці із французьким прізвищем (воно дісталося їй від бабусі, означає «шлях». — Авт.) виявилося замало. Під час прес-конференції в УНІАН молода дизайнерка заявила, що вітчизняний тиждень моди не розвивається, тож Вероніці забажалося слави світової. Що ж, благословення Пако Раббана вона вже має!

Жанві й зовні чимось нагадує француженку мініатюрна жінка з великими амбіціями. Вона не вірить у казки, каже, що, лише працюючи, можна чогось досягти. Вона встигає ростити дитину, одночасно «підкорюючи» всесвітньо відомих дизайнерів.

У жовтні цього року Вероніка Жанві планує презентувати спільну із Пако Раббаном колекцію одягу, якою обіцяє вдихнути нове життя в українську моду. Чи знає про такі глобальні плани українки «король», з його відповідей зрозуміти було неможливо, адже єдине, що він пообіцяв, бути наставником Вероніки. У будь-якому разі, до майбутньої колекції та й до самої дизайнерки уваги приїзд Пако Раббана привернув чимало. Хтозна, можливо, відгуки про гламурні, вишукані та невимовно жіночні моделі нашої співвітчизниці через якийсь час почуємо вже з паризьких подіумів...

Фото Костянтина МОХНАЧА.