У кулуарах Верховної Ради відкрито фотовиставку «Малий та середній бізнес в обєктиві», організовану інформаційним управлінням Верховної Ради за підтримки Комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва, а також проекту ІFC «Розвиток підприємництва в Україні». На виставці, зокрема, представлено роботи фотокореспондентів «Голосу України» — Анастасії Сироткіної, Олександра Клименка, Сергія Ковальчука, Андрія Нестеренка.

Відкриваючи виставку, Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк зауважив, що виставлені на ній фотороботи свідчать, який крок уперед ми зробили. Адже, скажімо, ще кілька років тому навряд чи можна було побачити таку картину стадо корів і поряд людина з мобільним телефоном. А. Мартинюк зазначив, що не може погодитися зі звинуваченнями на адресу парламенту, мовляв, недостатньо ухвалено законів. Україна за кількістю законів попереду в усій Європі, наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради. Нині їх діє понад три тисячі. Але кількість має переростати в якість, підкреслив він, зокрема у сфері малого й середнього бізнесу.

Коментуючи в інтервю журналістам голосування у Верховній Раді за кандидатуру В. Огризка на посаду міністра закордонних справ, А. Мартинюк заявив: було б наймудріше, якби кандидат на посаду міністра, знаючи розклад голосів, «зробив мужній крок» — звернувся б до Президента з проханням не розглядати його кандидатуру, бо вона непрохідна. І це дало б можливість главі держави внести кандидатуру, яку підтримав би парламент. А. Мартинюк зауважив, що важко спрогнозувати подальший розвиток подій із призначенням міністра закордонних справ, адже Конституція не обмежує, скільки разів можна вносити одну й ту само кандидатуру. Проте одна особа, зазначив А. Мартинюк, не може виконувати обовязки міністра більш як два місяці. А у відповідь на заяву представника Президента в парламенті Романа Зварича про те, що непризначення міністра протягом 60 днів може призвести до розпуску Верховної Ради, Перший заступник глави парламенту наголосив: у законі про Кабінет Міністрів є стаття, за якою уряд вважається сформованим, коли призначено дві третини складу Кабміну, і немає жодної норми Конституції, де йшлося б, що Кабмін є сформованим лише тоді, коли призначено всіх міністрів.

На знімку: Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк взяв участь у відкритті фотовиставки «Малий та середній бізнес України в обєктиві».

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.