У Європейському будинку фотографії в Парижі відкрито виставку, на якій представлені фотографії побутових відходів зірок Голівуда Мадонни, Тома Круза, Мела Гібсона, Арнольда Шварценеггера та інших.

Це шедеври, вважає один із авторів експозиції, екс-фотограф французького тижневика Parіs Match Бруно Мюрон.

На його думку, найкращим портретом актора Джека Ніколсона (на знімку) з усіх, зроблених фотографом за життя зірки, стала фотографія вмісту його відра для сміття. На ній банки з-під кави й зеленого горошку, пять пачок сигарет, пять пляшок з-під шампанського, сім пляшок з-під пива і журнали.

Ця ідея зявилася в Мюрона після того, як він прочитав статтю відомого соціолога. Той стверджував: сміття відбиває особливості суспільства споживання і показує наявність різних типів соціальної поведінки.

Представлені роботи свідчать про те, що світовим знаменитостям ніщо людське не чуже: вони споживають у величезних кількостях шкідливі для здоровя продукти, страждають від неврозів і фарбують волосся у домашніх умовах.

Серед експонатів сміттєвий набір екс-президента США Рональда Рейгана: жіночий бюстгальтер, губна помада, консервні банки з-під бобів, десятки обгорток з-під шоколаду, а також чеки на два лотерейних квитки на суму десять доларів.