Для цього потрібно оформити Міжнародне студентське посвідчення (Іnternatіonal Student Іdentіty Card) ІSІC. Щороку понад 4,5 мільйона молодих людей в усьому світі стають власниками таких карток.

Цей документ діє більш як у 100 країнах, зокрема і в Україні. Крім того, що картка ІSІC це посвідчення особистості, вона дає власникові чимало переваг. По-перше, розміщення в готелях, авіа- і ж/д квитки, відвідування музеїв, кінотеатрів, виставок, клубів і навіть покупки в магазинах обійдуться вам дешевше. Приміром, у червні за квиток до Вашингтона й назад за молодіжним тарифом треба заплатити щонайменше 790 доларів, а за наявності міжнародного студентського квитка близько 400. Відчуйте різницю!

По-друге, доступ до міжнародної телефонної інформаційної служби. Туди можна безкоштовно телефонувати й консультуватися у разі виникнення юридичних, медичних та інших проблем.

По-третє, право користуватися пільговою системою комунікацій (знижки на міжнародні телефонні розмови до 70 відсотків).

У нашій країні також надається чимало знижок від 3 до 20 відсотків з ІSІC: у магазинах, клубах, кіно, барах і ресторанах, деяких медичних установах, музеях, мовних курсах тощо.

Оформити міжнародне посвідчення може будь-який студент (і навіть школяр, якщо йому виповнилося 12 років) денного відділення навчального закладу (інституту, університету, коледжу, академії, ПТУ, школи тощо), розповіли в офісі ІSІC в Україні. Для, того, щоб одержати картку, необхідна фотографія 3х4, студентський або учнівський квиток і знати, як пишуться ваші імя і прізвище латинськими буквами. Коштує це 30 гривень і за пять хвилин ІSІC у вас у кишені. Щоправда, щорічно доведеться обновляти картку, адже діє вона лише впродовж вереснятравня.

Документи приймають у двох офісах Києва, а якщо ви не живете у столиці, то фото і копію документів можна надіслати й поштою.