Національний рекорд у присіданнях зі штангою вагою 325 кг на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу в Болгарії встановив студент Інституту післядипломної освіти Луганського національного університету Микола Баранник.

У сумі українець набрав 825 кг, і, за словами одного з його тренерів Андрія Урбана, загальний результат став для Миколи особистим рекордом. Та, незважаючи на це, здобути головний титул йому не вдалося — він став бронзовим призером в категорії до 74 кг.

«Хоча Микола не став переможцем, результати говорять про його спортивне зростання. Він регулярно встановлює рекорди, поліпшує свої досягнення. Я вважаю, у цьому змаганні Микола показав гідний результат», — зазначив ще один тренер Баранника, викладач ЛНУ Володимир Саєнко.

В університеті розповіли також, що попередній рекорд України (313,5) Микола встановив понад три роки тому. Відтоді жоден спортсмен, окрім самого Баранника, так його і не поліпшив.

У чемпіонаті Європи брав участь ще один студент Луганського національного університету — Дмитро Семененко. Він також став бронзовим призером — у категорії до 105 кг із сумою 990 кг. 

Микола і Дмитро розповіли, що на досягнутому зупинятися не збираються. Вже у листопаді поточного року вони планують поїхати на чемпіонат світу з пауерліфтингу в США.

Луганськ.