Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 19-й тур.

«Динамо» — «Зоря». 4:0. 11 500 глядачів. Голи: Шацьких, 29, Мілевський, 74, Ребров, 77, Гіоане, 88.

«Дніпро» — «Таврія». 2:0. 7 000. Єзерський, 19, Назаренко, 69 (п).

«Сталь» — «Ворскла». 0:1. 6 000. Кравченко, 42.

«Чорноморець» — «Кривбас». 2:3. 5 670. Коритько, 35, Даниловський, 84 Гігіадзе, 33, Сачко, 49, Лисицький, 73. Вилучено Бажана (9, «Кривбас», фол останньої надії).

«Металург» (Запоріжжя) — «Арсенал». 2:1. 7 000. Квірквелія, 45 (п), Сілюк, 56 Шандрук, 90+2.

ФК «Харків» — «Іллічівець». 2:0. 2 700. Гладкий, 8, Рібейро, 52.

«Динамо» — 49 очок, «Шахтар» — 44, «Дніпро» — 31, «Металіст» — 30, «Таврія» — 27, «Арсенал», «Кривбас» — по 25, «Карпати» — 24, «Чорноморець» — 23, «Металург» (Запоріжжя) — 22, «Металург» (Донецьк) — 21, ФК «Харків» — 20, «Ворскла» — 19, «Іллічівець» — 17, «Зоря» — 15, «Сталь» — 13.

Головна топ-новина: не відбувся матч у Львові. Нагадаємо, все розпочалося з того, що «Карпати» звернулися з проханням перенести їхню зустріч з «Металістом». Причина: група футболістів львівського клубу захворіла. Бюро ПФЛ, проаналізувавши ситуацію, вирішило задовольнити прохання.

Після цього президент харківського клубу Олександр Ярославський висловив невдоволення діями президента ПФЛ Равіля Сафіулліна. Далі КДК ФФУ скасувала рішення ПФЛ. Нарешті, президент ФК «Карпати» заявив, що в такому разі він зніме свою команду з чемпіонату країни. І висловив своє бачення конфлікту. Президент ФІФА Йозеф Блаттер, котрий якраз перебував у Києві, також висловився з цього приводу: «Я можу сказати лише одне. У команді не вісім футболістів, а більше. Тому переносити матч через хворобу невеликої кількості гравців недоречно. Як на мене, КДК ФФУ прийняла правильне рішення. Інакше у вас в майбутньому не буде нормального календаря. Тоді доведеться приймати інші вибачення, що може стати тенденцією. Або ви хочете грати, або ні такий основний принцип».

На стадіоні «Україна» футболісти у призначений час так і не зявилися. А керівництво клубу направило скаргу до апеляційного комітету ФФУ.

Досить непогану гру продемонстрував лідер. До його лав повернувся румунський півоборонець Тіберіу Гіоане (на знімку), котрий через важку недугу пропустив багато часу. Дехто поспішив поставити хрест на його спортивній карєрі. Але повернення Гіоане, на щастя, відбулося. І він відзначив його забитим мячем. «Ми дуже радіємо одужанню Тібі, сказав тренер динамівців Анатолій Демяненко. Зрозуміло, поки що він не встиг набути найкращої форми. Однак ми дуже на нього розраховуємо. Гіоане універсальний гравець. В цьому його найбільша принада».

Перша ліга починає

Учора матчем МФК «Миколаїв» — «Динамо-2» (Київ) поновилися ігри першості України в першій лізі. Розпочався 22-й тур. А сьогодні відбудеться решта поєдинків: «Волинь» (Луцьк) — «Оболонь» (Київ), «ІгроСервіс» (Сімферополь) — «Геліос» (Харків), «Енергетик» (Бурштин) — «Спартак» (Івано-Франківськ), ЦСКА (Київ) — «Кримтеплиця» (Молодіжне), «Десна» (Чернігів) ФК «Львів», «Дніпро» (Черкаси) — «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка), ПФК «Олександрія» — «Закарпаття» (Ужгород).

До цього турнірна ситуація була така: «Закарпаття» — 47 очок, «Оболонь», «Нафтовик-Укрнафта» — по 44, «Кримтеплиця» — 34, «Олександрія» — 32, «Енергетик» — 31, «Динамо-2» — 30, «Сталь», «ІгроСервіс» — по 29, «Геліос» — 28, «Волинь» — 27, ФК «Львів», «Десна», ЦСКА по 24, «Поділля» (Хмельницький) —21, «Миколаїв» — 20, «Дніпро» — 19, «Спартак» — 17, «Борисфен» — 1.

Зняли з чемпіонату

Як повідомляє прес-служба ПФЛ, рішенням бюро цієї організації за систематичне порушення ФК «Борисфен» статутних і регламентних документів ФФУ та ПФЛ, невиконання рішень їх органів управління та здійснення футбольного правосуддя, а також ухиляння від виконання умов контрактів з футболістами, фінансових зобовязань перед ФФУ та ПФЛ ФК «Борисфен» виключили зі складу учасників змагань у першій лізі. У матчах першості суперникам «Борисфена» зарахують технічні перемоги, а гравці бориспільської команди отримають статус вільних агентів.