Голова Верховної Ради Олександр Мороз позитивно оцінив створення робочої групи, яка визначатиме пріоритетність розгляду актуальних законопроектів. А також комісії, яка готуватиме пропозиції з удосконалення системи влади, зокрема змін до Конституції України. Про це глава парламенту заявив під час учорашньої прес-конференції. Він зазначив, що рекомендуватиме представників Верховної Ради до складу комісії, яка має проаналізувати пропозиції від опозиції та від парламентської коаліції.

Кажучи про нові кадрові призначення в уряді у звязку з реорганізацією Міністерства будівництва і житлово-комунального господарства, Олександр Мороз повідомив, що на посаду міністра житлово-комунального господарства претендує голова міста, де здійснено реформу ЖКГ. А кандидатура віце-премєр-міністра Володимира Рибака у звязку зі зміною його статусу буде переголосовуватися. Кандидатуру на посаду керівника міністерства з регіонального розвитку і будівництва теж поки що невідомо.

Голова Верховної Ради спростував інформацію про тиск з його боку на Генеральну прокуратуру в питанні розслідування справи блокування приміщення електрощитової парламенту представниками опозиції. «Це не тиск на Генеральну прокуратуру, це природна реакція керівника установи, якою є парламент, на відписку Генпрокуратури», — зазначив глава парламенту.

Відповідаючи на запитання про участь опозиції у пленарних засіданнях, Олександр Мороз підкреслив: «Я хотів би, щоб вони працювали в сесійному залі. Однак я можу тільки запевнити, що сесія проводитиметься планово».