«Педагогічний колектив і батьківський комітет загальноосвітньої школи ІІІІ ступенів № 47 висловлює щиру вдячність депутатові Верховної Ради Вернидубову Івану Васильовичу за постійну увагу й турботу, що він їх проявляє до учнів нашої школи. Це й дійова допомога в організації літнього оздоровчого відпочинку, поповнення матеріально-технічної бази школи, щорічні новорічні подарунки, екскурсії. 27 грудня минулого року таким черговим новорічним подарунком стала поїздка дітей шкільного округу в зоопарк Ялти. Оплата квитків, фінансова допомога для придбання солодощів зробили поїздку особливо значущою. Адміністрація школи дякує Івану Васильовичу, бажає йому здоровя, благополуччя, творчих успіхів і сподівається на подальшу співпрацю в році нинішньому.

Н. В. КОЗЛОВА, директор школи».

«Шановний Іване Васильовичу!

У нашій школі є оркестр народних інструментів. Для виступів у міських заходах (фестивалях і конкурсах) потрібні українські костюми. Коштів для їх придбання в нас немає. Просимо Вас допомогти виділити суму 700 гривень для пошиття дитячих костюмів.

Директор школи № 36 Ткаченко З. М.»

Ці два листи я побачив на столі в Анатолія Олійника помічника народного депутата України Івана Вернидубова. «На костюми гроші Іван Васильович виділив», — сказав Анатолій Григорович.

Народним депутатом Іван Васильович уже другу каденцію. Першого разу в 2002 році до Верховної Ради України обрали по мажоритарному округу мешканці найбільших Гагарінського і Балаклавського районів Севастополя.

Школи в селах Балаклавського району вважаються міськими, але, приймаючи рішення про матеріально-технічне їх постачання, начальство часто дотримується логіки: «Учнів мало зайвого не просіть». Іван Вернидубов, який сам виріс у селі, з такою логікою не згодний. Він уже запропонував свій варіант закону про статус Севастополя. Але поки проблема не урегульована на державному законодавчому рівні, народний депутат робить це «у ручному режимі». Відпочинок і творчість лише частина інтересів, якими живуть сільські школярі. Основне навчальний процес. І парламентарій допомагає забезпечити його на сучасному матеріально-технічному рівні. Самодіяльні шкільні артисти із села Хмельницького одержали від народного обранця не тільки костюми, а й обладнання для компютерного класу. А для школи в Передовому Вернидубов домігся виділення пяти компютерів.

Завдяки старанням народного депутата два шкільних округи в Орлиновській і Терновській сільрадах отримали шкільні автобуси. А в школі села Гончарне до початку навчального року капітально відремонтували підлогу.

І останнє. Цей матеріал зможуть прочитати у всіх школах і дитячих садках сіл у Балаклавському районі: Іван Васильович Вернидубов забезпечив ці заклади річною передплатою на газету «Голос України».

Севастополь.

Фото автора.

На знімку: народний депутат України Іван Вернидубов (у центрі) з орлиновським сільським головою Валерієм Сендеровичем (праворуч) і помічником депутата Анатолієм Олійником обговорюють проблеми сіл Балаклавського району.