Поточний пленарний тиждень обіцяє бути напруженим. До розкладу засідань Верховної Ради включено більш як 80 питань. Про це поінформував на вчорашній погоджувальній раді лідерів парламентських фракцій і комітетів Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк. Сьогодні Верховна Рада розгляне призначення міністра закордонних справ, законопроект про Державний земельний кадастр, зміни до Закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом», а також зміни до Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» (про строки повноважень відповідних органів).

Завтра, крім питання ратифікації, парламентарії заслухають доповідь координаційної ради з адаптації законодавства України до законодавства Європейського союзу і інформацію Міністерства оборони та Міністерства закордонних справ України про можливе розміщення на території нашої країни протиракетних систем іноземних держав. Крім того, відбудуться парламентські слухання: «Захист прав інтелектуальної власності в Україні: проблеми законодавчого забезпечення та правозастосування».

Низка кадрових питань у порядку денному четверга. Народні депутати призначатимуть членів Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії суддів. А ще парламентарії розглянуть низку законопроектів про соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та декілька законопроектів із пропозиціями Президента, зокрема, зміни до закону про місцеве самоврядування.

Звіт тимчасової слідчої комісії з питань перевірки ситуації із забезпеченням природним газом українських споживачів, розрахунками за поставлений природний газ та можливими порушеннями діючого законодавства на енергетичному ринку України запланований на пятницю.

За словами Першого заступника глави парламенту, уряд до 5 квітня має подати на розгляд парламенту план заходів з вдосконалення поліпшення матеріального забезпечення трудящих до 2011 року. Відповідне протокольне доручення з цього приводу підготує Верховна Рада.

На знімку: Андрій Кожемякін, Равіль Сафіуллін.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ